Afgelopen week heb ik dit heerlijk chocolade taartje gemaakt met een karamel/dadel vulling.
Benodigdheden (springvorm 18cm):
Bodem:
– 95gr dadels
– 60gr havermout
– 1el. Ahorn siroop
– 1tl. Vanille suiker/extract
Vulling:
– 80gr. Dadels
– 1el. Melk
– snuf zout
– 3el. Weekvocht
– 1tl. Vanille suiker/extract
Toplaag:
– 75ml gesmolten kokosolie
– 3el. Cacaopoeder
– 1tl.vanille suiker/extract
– 50ml ahorn siroop
– 1tl. Kaneel
Bereiding:
– weeg de dadels voor de vulling af en week deze voor minstens een uur in een schaaltje met warm water. Ook de dadels voor de bodem kun je het beste even aan aantal minuten laten weken. Ze zijn dan makkelijker te bewerken.
– bedek een springvorm met bakpapier
– maal de havermout met een keukenmachine tot meel, voeg de dadels, ahorn siroop en vanille suiker toe en mix dit tot een plakkerig geheel. Stort dit in je springvorm en druk goed aan. Zet de bodem even weg in de koelkast.
– doe alle ingrediënten voor de vulling in je keukenmachine en meng dit net zolang totdat er een mooi glad beslag ontstaat. Giet dit dadel/karamel mengsel over de bodem en zet het even weer weg in de koelkast.
– meng alle ingrediënten voor de toplaag door elkaar met een garde (wacht niet te lang, omdat de kokosolie warm is en de ahorn siroop koud, dit gaat dan stollen) giet de chocoladelaag over de dadel/karamel laag en zet het nu voor ongeveer 1uur in de koelkast.
Enjoy!