Wil je graag nog een kerstmarkt bezoeken maar weet je nog niet zo goed welke.. Dan zou je kunnen kiezen voor Oberhausen!!
Naast een grote en super gezellige kerstmarkt kun je dan ook gelijk uitgebreid shoppen in het Centro.

Vrijdag 11 december stapten ik en mijn moeder om 06:40u in de bus op weg naar Oberhausen. Wij kiezen al een aantal jaren voor Gebo tours en dit bevalt ons altijd super goed. Na een aantal stops om andere mensen op te halen arriveerde we om 10:15u in Oberhausen. De bus parkeert vlakbij het Centro en de daaromheen liggende kerstmarkt.

Wij begonnen onze dag met een heerlijke en uitgebreide Weihnachten drank bij Starbucks. Ik koos de Hot chocolate en mijn moeder de Toffee Nut. Daarbij hadden we een heerlijke cake met citroenglazuur. Tja het is immers maar één keer per jaar kerst!! En daar moet je van genieten 🙂

starbucks

Na deze calorieën bom hadden we genoeg energie om te gaan knallen. We hebben heerlijk geshopt zowel binnen in het Centro als buiten op de kerstmarkt. Er waren super leuke kraampjes met sierraden, lekkernijen, kerst artikelen, en zo nog vele andere en bijzondere kraampjes. Natuurlijk ontbraken de braadworsten en de glühwein niet.. Gelukkig houden mijn moeder en ik niet van alcohol en konden we deze kraampjes voorbij lopen.

kerstmarkt10 kerstmarkt9

Wooh mijn mond viel open toen we bij deze kraam kwamen. Grote blokken lagen er achter het glas. In eerste instantie dacht ik: wat is dat? Totdat we een stukje mochten proeven.. Ohjeee dat was hemels lekker. chocolade met hazelnoten. Maar niet zomaar chocola. Het is zeg maar de chocola die binnen in een Bonbon Bloc zit (de praline). Als ik daar aan terug denk zou ik het hele blok wel willen!! hihi.

kerstmarkt3kerstmarkt2

De dag vloog voorbij.. Samen met mijn mam deelde wij een portie Reibekuchen en gebakken champignons… Het is bij ons bijna traditie geworden om elk jaar deze Reibekuchen en gebakken champignons te scoren. Dit hoort voor ons bij de kerstmarkt 🙂

kerstmarkt5Er stond best een koude en gure wind.. Mam en ik hadden het best koud gekregen en gingen binnen verder shoppen. Woooh wat een mega leuk en groot winkelcentrum is Centro. Je kunt het zo gek niet bedenken of de winkel zit er, denk maar aan: Vero moda, Peek & Cloppenburg, Jack&Jones, Micheal Korst, etc. We hadden gewoon tijd te kort!! Daarom hebben mam en ik afgesproken om in 2016 nog een keer het Centro te bezoeken.

kerstmarktkerstmarkt11

In het Centro zit een plein, dit plein heet de “Oase”. Dit is een plein met daaromheen allemaal tentjes waar je verschillende gerechten kunt bestellen: Vis, patat, pasta, kebab, wafels, etc. Zo kun je samen eten met hele verschillende recepten uit verschillende landen op je bord.. Hoe leuk is dat?! Mam en ik kozen voor wat simpels: “Vlaamse Friet”, we wouden toch nog wel even wat eten voordat we de bus weer in moesten.

33285515kerstmarkt4

Om 17:00u vertrok onze bus weer richting Nederland. Ohh wat zaten wij heerlijk na een dag te hebben geslenterd in Oberhausen. Het was een super leuke en gezellige dag!! en de kerstmarkt in Oberhausen en het Centro is echt de moeite waard om te bezoeken.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *