Monchou stroopwafel

Op het laatste moment nog een extra taart maken voor de verjaardag van onze zoon.. dat vraagt om iets makkelijks! Deze monchou taart van Dr. Oetker kennen jullie allemaal wel toch?, maar deze keer niet met standaard kersen vulling, maar met heerlijke stroopwafel en karamel vulling. De taart viel Goed in de smaak.

Benodigdheden:

  • 1 pak dr oetker monchou taart met bastogne bodem
  • 250ml slagroom
  • 200gr monchou
  • 70gr boter
  • 100ml water
  • 4 of 5 stroopwafels
  • Blikje gecondenseerde melk
  • 4el. donkerbruine basterdsuiker
  • 60gr boter
  • Handje pinda’s
  • 1el smelt chocolade

Bereiding:

  • maak als eerste de monchou taart zoals aangegeven op de verpakking.
  • Laat de taart minstens 3u, maar het liefst langer opstijven in de koelkast.
  • Wanneer de taart klaar is om gedecoreerd te worden, kun je de karamel saus maken. Laat 60gr boter smelten in een pannetje, voeg de 4el donkerbruine basterdsuiker toe en blijf goed roeren. Voeg dan de gecondenseerde melk toe en constant blijven roeren (anders brand het aan) op een gegeven moment wordt de karamel wat dikker, blijf nog even roeren en en schenk de karamel in een hitte bestendige schaal. Laat de karamel voor het grootste gedeelte afkoelen maar het moet nog wel smeerbaar zijn en verdeel het over de taart.
  • Hak de stroopwafels in stukjes en verdeel ook deze over de taart.
  • In de midden verdeel je de pinda’s
  • Smelt de chocolade au bain Marie en maak de taart hiermee helemaal af.

Eet smakelijk!

Monchou stroopwafel

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *