Monchou taart slof

Bij deze wil ik jullie allemaal prettige kerstdagen en alvast een gelukkig en gezond 2021 wensen!! Hopelijk wordt 2021 weer normaal, en kunnen we ons gewone leven weer oppakken. Een leven vol met feestjes, visites en de liefste mensen om ons heen. Want kerst vieren zonder onze familie is toch eigenlijk heel gek! Nog even volhouden.

Vorig jaar bakte ik de lekkerste en mooiste taarten, dit jaar houd ik het klein en bakte ik 1 taartje, een monchou taart slof. Met een beetje hulp van Koopmans bakmixen. Super handig met 2 kids, want dan kan je niet uren in de keuken staan… en de smaak is er zeker niet minder om, want hij is super lekker!

Benodigdheden voor de bodem:

  • 1 pak vruchtenslof met banketbakkersroom van Koopmans
  • 90gr margarine
  • 150ml slagroom
  • 60ml water

Topping:

  • 100ml slagroom
  • 60gr suiker
  • 100gr monchou
  • 1 blik kersen vulling van Hak

Bereiding:

  • Verwarm de hetelucht oven op 190 graden. Vouw het meegeleverde bakje voor de bodem uit elkaar. Leg de monchou uit de koelkast
  • Klopt 90 gram boter met de mixer zacht.
  • Voeg de sloffen mix toe, mix het met de mixer door elkaar en kneed vervolgens met je handen tot een mooie deeg bal.
  • Rol de bal uit tot een rol van z’n 20cm. Leg hem in het meegeleverde bakje en verdeel hem over de bodem met je handen.
  • Zet de bodem voor ongeveer 16 minuten in de voorverwarmde oven op de onderste bakplaat. Laat een uur afkoelen.
  • Ondertussen maak je het banketbakkersroom door 60ml water, 150ml slagroom en de mix voor banketbakkersroom in een kom en klop dit in 2 minuten luchtig op de hoogste stand. Zet dit even in de koelkast.
  • Klop de Monchou los in een kom. Zet even weg.
  • Klop de 100ml slagroom met de 60gr suiker met de mixer totdat het bijna stijf is. Voeg de losgeklopte monchou toe.
  • Doe de banketbakkersroom in een spuitzak (met een lepel kan ook) en verdeel dit over de bodem, houdt de randen vrij.
  • Doe het monchou mengsel in een spuitzak en maak mooie toefjes.
  • Tot slot verdeel je in het midden de kersen vulling.
  • Zet de taart in de koelkast om even op te laten stijven.

Enjoy!

Monchou taart slof

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *