Deze Nutella mascarpone cake is in een handomdraai gemaakt en je bent alleen een koelkast nodig ;).

Een tijdje terug had ik mascarpone gekocht met de bedoeling om daarmee de topping voor een taart te maken, deze taart mislukte haha! De mascarpone bleef maar in de koelkast staan. Toen kwam ik op het idee om deze simpele maar heerlijke cake te maken.

Benodigdheden:

  • 250g mascarpone
  • 3el. Nutella + decoreren
  • 200gr Maria biscuit
  • Kopje koffie
  • Amandelen

Bereiding:

  • Meng in een kom de Nutella en mascarpone tot een mooi bruin egaal mengsel (Goed mengen).
  • Schenk een kopje koffie in en zet dit even aan de kant.
  • Smeer op 1 zeide van een Maria biscuit de mascarpone Nutella mengsel en druk daar een ander koekje bovenop, zo krijg je dus twee koekjes met daartussenin de Nutella met mascarpone. Doe dit bij bij alle koekjes.
  • Pak nu eerst vast een schaal waarop je de cake gaat serveren.
  • Dompel de koekjes onder in de koffie, vervolgens smeer je op de buitenzijde van 1 koekje opnieuw de Nutella met mascarpone, dompel de volgende koekjes in de koffie en “plak” deze tegen de eerst ondergedompelde koekjes aan, smeer aan de buitenzijde weer het Nutella mascarpone mengsel etc. Etc. Herhaal dit met alle koekjes. Zo krijg je een lange rol die je serveert en klaarmaakt op een schaal of bord.
  • Wanneer de koekjes op zijn verdeel je de overgebleven mascarpone Nutella over de buitenkant van de koekjes, strijk het glas met een spatel. Zorg dat de koekjes mooi bedekt zijn.
  • Zet de cake voor ongeveer 4u in de koelkast.
  • Verwarm 2el Nutella in de magnetron,  net zolang totdat het een beetje vloeibaar is. Verdeel dit over de cake. Snijd de amandelen in stukjes en verdeel deze ook over de cake. Laat de Nutella even hard worden en smullen maar!

Enjoy!

 

No bake Nutella mascarpone cake No bake Nutella mascarpone cake No bake Nutella mascarpone cake

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *