Worteltaarten, je hebt ze in veel verschillende soorten, maten, en met gezonde en/of ongezonde ingrediënten. Ik maakte een poosje terug deze worteltaart met speltmeel… Best gezond vooral als je de toppunt weglaat :), maja deze is nou net zo lekker!!

Benodigdheden springvorm 24cm:
– 400gr wortels
– 160gr speltmeel
– 2el wijnsteen bakpoeder
– 6el honing
– 6el zonnebloem olie
– 4 eieren
– 3el speculaas/koek kruiden
– 4el rozijnen
– Walnoten

Topping:
– 100gr poedersuiker
– 2el limoensap
– 1el water
– Walnoten

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
– Rasp de wortels en zorg ervoor dat de wortel rasp een beetje droog is.
– Mix in een kom de eieren samen met de honing en olie tot een beslag.
– Voeg ook het speltmeel, de kruiden en het bakpoeder toe en mix nog een keer tot een glad beslag.
– Voeg de wortelrasp toe aan het beslag en mix dit er voorzichtig door.
– Schep de rozijnen en de walnoten in stukjes handmatig door het beslag.
– Giet het beslag in de springvormen en zet deze voor ongeveer 1uur in de voorverwarmde oven.
– Laat de cake helemaal afkoelen en maak vervolgens de topping: meng de poedersuiker met het limoensap en eventueel wat water in een kom tot een papje. Schenk dit over de taart en maak het af met kleine stukjes walnoten.

Enjoy!
image

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *