Worteltaarten, je hebt ze in veel verschillende soorten, maten, en met gezonde en/of ongezonde ingrediënten. Ik maakte een poosje terug deze worteltaart met speltmeel… Best gezond vooral als je de toppunt weglaat :), maja deze is nou net zo lekker!!
Benodigdheden springvorm 24cm:
– 400gr wortels
– 160gr speltmeel
– 2el wijnsteen bakpoeder
– 6el honing
– 6el zonnebloem olie
– 4 eieren
– 3el speculaas/koek kruiden
– 4el rozijnen
– Walnoten
Topping:
– 100gr poedersuiker
– 2el limoensap
– 1el water
– Walnoten
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
– Rasp de wortels en zorg ervoor dat de wortel rasp een beetje droog is.
– Mix in een kom de eieren samen met de honing en olie tot een beslag.
– Voeg ook het speltmeel, de kruiden en het bakpoeder toe en mix nog een keer tot een glad beslag.
– Voeg de wortelrasp toe aan het beslag en mix dit er voorzichtig door.
– Schep de rozijnen en de walnoten in stukjes handmatig door het beslag.
– Giet het beslag in de springvormen en zet deze voor ongeveer 1uur in de voorverwarmde oven.
– Laat de cake helemaal afkoelen en maak vervolgens de topping: meng de poedersuiker met het limoensap en eventueel wat water in een kom tot een papje. Schenk dit over de taart en maak het af met kleine stukjes walnoten.