Deze muffins zien er niet alleen super lekker uit, ze smaken ook nog eens heerlijk.
De combinatie bosbessen met kokosbloesemsuiker smaken verrukkelijk en het toplaagje maakt het helemaal af.
Heb je er een paar teveel gemaakt? No worry je kunt ze makkelijk invriezen.

Benodigdheden:
Muffins:
– 200gr. Speltbloem
– 150gr. Kokosbloesemsuiker
– 1/2tl. Zout
– 2tl. Bakpoeder
– 75ml. Zonnebloemolie
– 1 Ei
– 75ml. Melk
– 160gr. Bosbessen (diepvries)

Bovenlaag:
– 100gr. Kokosbloesemsuiker
– 50gr. Speltbloem
– 50gr. Boter
– 1.5tl. Kaneel

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul de muffinvorm met papieren vormpjes of vet hem in.
– Meng de bloem, kokosbloesemsuiker, zout en bakpoeder door elkaar in een kom. Voeg de zonnebloemolie, ei en melk toe en meng alles goed door elkaar. Schep de bosbessen door het beslag. Verdeel het muffin beslag over de vormpjes.
– Voor de bovenlaag: Meng de kokosbloesemsuiker, bloem, boter en kaneel met een vork door elkaar tot een klonterig mengsel, strooi dit mengsel over de muffins
– Zet de muffins voor ongeveer 20 a 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Enjoy!

IMG_2867

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *