Ommen

Een heel aantal mensen is de vakantie al lang weer vergeten, zweten op het werk of andere drukke bezigheden. Ook de kinderen moeten weer naar school. Jammer! Weer een jaar werken tot de volgende zomervakantie. Dat ik nu met mijn verhaal over Ommen kom is dan ook een beetje aan de late kant! Maaaarrr volgend jaar willen we ook graag op vakantie en dan is Ommen zeker een aanrader.

Vorige week zondag vertrokken mam, ik & de hondjes naar Ommen om daar een klein weekje te kamperen. Wij kozen voor camping Anna’s Hoeve; een kleine en rustige camping aan de vecht. Ideaal voor honden!! De camping ligt op een prachtige plek op ongeveer 1.5km van het dorp.

image

Kies je liever voor een camping met meer vermaak voor de kinderen? Dan
Kun je kiezen voor camping de Koeksebelt, deze camping ligt naast camping de Anna’s hoeve.

Natuurlijk hadden wij onze fietsen mee, dit moet je zeker doen als je naar Ommen gaat! Een tal van mooie fietsroutes door het vechtdal! Maandagmorgen stapten mam en ik gelijk op de fiets om het rondje “Ommen/Lemele” te fietsen. Een leuke afwisselende route over het platteland en met als hoogte punt de beklimming van de Lemelerberg.

❤️ Aanrader;; op vakantie in Ommen

Dinsdag is de wekelijkse markt in Ommen, een leuk, klein en gezellige markt waar je verse boodschappen kunt halen zoals; brood, noten, fruit, etc. Ommen heeft een erg mooi dorp met natuurlijk de Vecht als hoogtepunt. Een mooie haven is aangelegd voor plezier boten. Wij hebben daar uren zitten en liggen kijken.

❤️ Aanrader;; op vakantie in Ommen

Zin om zelf te varen? Dit kan heel goed in Ommen. Er worden vele bootjes verhuurd en ook kun je gebruik maken van een rondvaart boot. Deze brengt jou bijvoorbeeld naar de markt in Dalfsen en weer terug. Wij hebben dit niet gedaan, het was best warm en het leek ons niet verstandig voor de hondjes.

Honger gekregen in Ommen? Bezoek Bakery Sis & Bro! Een mooie bakkerij die wordt gerund door een jong stel. Ze beleggen de lekkerste broodjes! Maar je kunt er ook terecht voor gebakjes, koeken en hele broden.

Aan de rand van het dorp zitten een tal van eet gelegenheden. Eetcafe Flater of Brasserie tante Pos zijn hier enkele voorbeelden van. De terrassen zitten altijd vol, super gezellig.

❤️ Aanrader;; op vakantie in Ommen

Woensdag was er opnieuw markt in Ommen dit had te maken met de Bissingh dagen. Een super grote markt. Voor meer informatie over deze markt kun je kijken op;; www.ommerbissingh.nl
Deze Bissingh dag werd afgesloten met Q-music The party! Wij als trouwe Q-music luisteraars moesten hier natuurlijk even kijken.

❤️ Aanrader;; op vakantie in Ommen

Donderdag begon ik met een rondje hardlopen, want ook dit kun je prima in Ommen doen zonder dat je op een afgelegen weggetje loopt. Na een heerlijk kopje koffie in de zon hebben wij verder van het mooie weer genoten op de camping en in het dorp. Als avondeten kozen wij voor een heerlijke boeren pannenkoek bij eetcafe Flater & een mega ijsje bij Toscana… Smullen!

❤️ Aanrader;; op vakantie in Ommen

Vrijdag was helaas onze laatste dag alweer op de camping. Na een uitgebreid ontbijt staken mam en ik onze spierballen uit de mouwen 🙂 in een mum van tijd hadden wij de luifel schoon, droog en opgevouwen. We genoten die middag aan de haven in de zon en sloten het af met een lekker portie kibbeling. Om half 7 vertrokken we naar huis.

❤️ Aanrader;; op vakantie in Ommen

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *