Nu het weer winter is komen de appeltaarten en warme chocolademelk weer te voorschijn. Ook apfelstrüdel is heerlijk in deze periode van het jaar. Verwarm de apfelstrüdel in de oven naar een winterse wandeling en kruip lekker met je taartje op de bank.

Benodigdheden:
• +/- 1 kg appels
• 100 g suiker
• 3 tl kaneel
• 1 ei
• 9 plakjes bladerdeeg
• 100gr rozijnen
• Poedersuiker

Bereiding:
• verwarm de oven voor op 180 graden
• Laat 9 plakjes bladerdeeg ontdooien en bestrijk de randen met water.
• Leg de plakjes met de rand op elkaar, zodat een vierkant ontstaat en druk de randen stevig aan.
• Schil de appels en snijdt deze in stukjes. Meng de appels met de suiker, rozijnen en kaneel in een kom.
• Verdeel het appel mengsel over het bladerdeeg.
• Vouw het bladerdeeg dicht door 2 tegenover elkaar liggende randen op elkaar te drukken. Leg het zo neer dat de naad naar beneden ligt.
• Klop het ei los in een kom en strijk de apfelstrudel ermee in.
• Leg de apfelstrudel op een met bakpapier bekleed bakblik en bak deze in 25 a 30 minuten bruin en gaar.
• Strooi voor het serveren nog een beetje poedersuiker over de apfelstrudel en genieten maar!

Eet smakelijk!

Apfelstrudel

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *