❤️ Broodje warme beenham met koolsla

Op bijna elk evenement kom je ze wel tegen, de kraam waar ze een heerlijk broodje beenham verkopen.. zo één waarbij de saus er aan alle kanten uit komt als je er een hap inzet.. ohh! ik verheugde me er al een hele poos op, maar bij elke evenement die wij de laatste tijd bezochten was geen broodje beenham te vinden, daarom besloot ik er zelf één te maken! en wooh eigenlijk is zelfgemaakte nog zoveel lekkerder dan bij de kraam en jaa je kunt thuis zelf beslissen hoeveel beenham je ertussen doet! 🙂

Benodigdheden:
– 200gr. wortel julienne
– 300gr. Spitskool
– 2 handjes rozijnen
– 2el. mayonaise/frietsaus
– 2tl. komijnpoeder
– 1el. honing
– 2el. Griekse yoghurt
– 2el. ketjap manis
– 1el. honing
– 1el. mosterd
– 200gr. beenham in dunne plakken
– 2 Harde broodjes
– 4 augurken

Bereiding:
– Meng de wortel julienne met de spitskool in een ruime kom en voeg een beetje zout toe, kneed dit er goed door en laat dit even staan.
– Meng de komijn, mayonaise, honing en yoghurt in een schaaltje en voeg dit toe aan de wortel en spitskool, breng op smaak met een beetje peper. Meng ook de rozijnen door de wortel en spitskool.
– Meng de ketjap, honing en mosterd in een steelpan en meng met de plakken beenham. Verwarm op matig vuur tot dat de ham warm is.
– Snijd de broodjes open en beleg ze ruim met de koolsla, verdeel hierover de plakken ham en garneer met de augurkjes.

 

Eet smakelijk!

image

 

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *