homemade appelmoes

Appelmoes is lekker bij een stukje vlees, of bij de gebakken aardappeltjes maar appelmoes is bij heel veel andere recepten lekker! Jammer genoeg zit in de appelmoes van de supermarkt veel suikers. Om deze suikers te schrappen heb ik afgelopen week zelf deze homemade appelmoes gemaakt. Erg makkelijk en snel te maken.. iedereen kan het!! En hij is ook nog eens veel lekkerder.

Benodigdheden:
– 750gr. appels (geschild en zonder klokhuis)
– Water
– Kaneel (na smaak)

Bereiding:
– Als eerst gaan we de appels schillen en in stukjes snijden.
– Vul een pan met een bodempje water en doe hier de appels bij in, verdeel er een beetje kaneel overheen. Normaal gesproken moet er ongeveer 1 a 2 theelepels kaneel over, maar ik als kaneel gek heb er toch echt wat meer opgedaan ik denk zo tussen de 1 a 2 eetlepels, dus doe dit even na smaak, je kunt altijd later nog wat kaneel toevoegen.
– Breng de pan met appels aan de kook en laat dit net zolang koken totdat er een moes ontstaat. Laat even afkoelen. Wanneer je graag appel compote wil, dan hoef je nu niets meer te doen. Wil je graag een gladde moes? pak dan even de staafmixer en mix het tot een gladde moes.

Schep de lauw warme appelmoes in een schone en droge pot, draai de deksel erop en zet het op zijn kop weg, zo blijft de appelmoes een aantal weken goed!

Enjoy!

homemade appelmoes

 

 

 

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *