Tarte Tatin appel

Weeeekend!  Ze voorspellen herfstachtig weer dit weekend, daar past deze Tarte tatin met appel en slagroom goed bij. Lekker warm onder een dekentje voor de tv met een kop thee en een warm stukje tarte tatin, klinkt goed toch? 🙂 Dit taartje is makkelijk te maken, maak het af met een beetje slagroom.. smullen maar.

Benodigdheden:
– 150gr. Bloem
– 4 appels
– 170gr. suiker
– 180gr. boter
– 50ml koud water
– 200ml slagroom
– eventueel een zakje klopfix

Bereiding:
– Meng in een kom 80gr. boter, 40gr. suiker en 150gr. bloem, voeg ook het water toe. Kneed dit tot een mooie deegbal zonder klontjes.
– Wikkel de deegbal in vershoudfolie en leg het even voor een half uurtje in de koelkast.
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Schil en Snijdt ondertussen de appels in 4 partjes en leg ze even aan de kant.
– Nu gaan we de karamel maken, dit doe je door 100gr. boter in een pan te laten smelten, voeg 110gr. suiker toe. Laat het op halfhoog vuur even zijn gang gaan. Wanneer het gaat koken roer ik het altijd even door totdat er een mooie bruine karamel ontstaat (let op: laat het niet te lang opstaan, dan brand het aan, houdt de karamel dus goed in de gaten).
– Giet de hete karamel in een met bakpapier bedekte taartvorm of in een andere dichte vorm en leg de appel partjes met de bolle kant naar beneden in de karamel.
– Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit, net iets groter dan de vorm die je gebruikt. Leg het deeg vervolgens over de appels en stop het deeg goed in aan de rand.
– Zet de vorm voor 35 a 40 minuten in de voorverwarmde oven.
– Ondertussen kun je de slagroom maken. Doe de slagroom samen met z’n 20gr. suiker in een kom en voeg eventueel het zakje klopfix toe. Klop de slagroom stijf.
– Haal de taart uit de oven en laat het even afkoelen. Zet een bord omgekeerd op de vorm en keer de vorm voorzichtig om, zodat de taart op het bord ligt.
– Serveer warm met een beetje slagroom.

Enjoy!

Tarte Tatin appel

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *