Kerstmarkt Oberhausen

Afgelopen woensdag ging ik samen met mama naar de kerstmarkt in Oberhausen. Vorig jaar schreef ik een blog over kerstshoppen in Oberhausen , maar waarom zou je nou naar de Duitse kerstmarkt gaan? en waarom mam en ik stiekem een beetje verliefd zijn op Oberhausen, dat lees je hier..

Duitsland is the place to be als het om kerstmarkten gaat. In bijna alle grote steden is wel een kerstmarkt te vinden. De kerstmarkten in Duitsland zijn uniek door de mooie en gezellige kraampjes, de vele sprankelende lichtjes en de heerlijke lekkernijen.

Mam en ik kozen ervoor om zelf met onze Polo naar Oberhausen te rijden, vorig jaar gingen we georganiseerd in een bus maar omdat je dan aan tijden vastzit, en dit voor ons toch eigenlijk echt te kort was, kozen we ervoor om zelf heen te rijden, en dit kan ook prima! Let er wel op dat winterbanden verplicht zijn in Duitsland bij winterse omstandigheden.

Wij kiezen nu al een aantal jaren voor de kerstmarkt in Oberhausen, toch hebben we in voorgaande jaren ook de kerstmarkten in Düsseldorf, Munster en Bremen bezocht. Maar waarom kiezen wij dan voor Oberhausen? Dit komt doordat de kerstmarkt van Oberhausen is opgebouwd bij het Centro in Oberhausen. Dit Centro is het grootste overdekte shopping- en vrijetijd centrum van Europa. Dus naast de kerstmarkt kun je ook uitgebreid shoppen, en dit hebben mam en ik dan ook gedaan!! Het mooie in kerst versierde Centro is echt een walhalla voor mensen die van shoppen houden, je kunt het zo gek niet bedenken of de winkel is in het Centro te vinden. In het Coca-cola Oase kun je naar een dag shoppen je buik vullen met heel veel verschillende gerechten.. Hierbij kun je denken aan vis, kebab, (Nederlandse) frietjes inclusief frikandel speciaal 🙂 , maar ook gezonde gerechten zijn te vinden in de Coca-cola Oase. Overigens hebben wij hier alleen ‘s avonds wat gegeten want tijdens de kerstmarkt is het natuurlijk de bedoeling om al het lekkers van de kerstmarkt te proeven.

Wanneer je het Centro uitloopt, dan loop je automatisch over de kerstmarkt, hier kun je genieten van heerlijke (Duitse) lekkernijen en heel veel andere leuke artikelen. De kraampjes zijn opgebouwd in mooie huisjes er hangt een gezellige en gemoedelijke sfeer, met heel veel sprankelende lichtjes. Je komt echt al even in de kerstsfeer wanneer je over de markt loopt, heerlijk!

Heb je het koud gekregen? ga dan snel weer naar binnen en shop daar lekker verder. Het is echt ideaal dat je de kerstmarkt en het shoppen kunt combineren!! Dit kan op andere kerstmarkten natuurlijk ook, maar Oberhausen is zo ideaal omdat alle winkels onder één dak te vinden zijn!!

Twijfel je nog om naar een kerstmarkt te gaan?! ik zeg “doen”!! Wanneer je kiest voor Oberhausen heb je zeker weten een geslaagde dag!!

Kerstmarkt Oberhausen

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *