Wij eten best vaak zalm, maar zalm in combinatie met rijst eten wij bijna nooit, gewoon omdat we dit een beetje zonde vinden van het heerlijke stukje zalm. Maar ik besloot toch om eens wat anders te gaan maken dan anders, en het is nog super lekker ook!!

Benodigdheden voor 1 persoon:
– Een kopje zilvervliesrijst
– 1 zalm filet
– 200gr. Broccoli
– 1 wortel
– Handje prei
(Je kunt ook Hollandse roerbak groente gebruiken)
– 1el. Kerrie poeder
– 1el. Paprika poeder
– Vis kruiden
– Peper/zout

Bereiding:
– Verwarm een pan met water op het vuur en bereid de zilvervliesrijst zoals aangegeven wordt op de verpakking
– Snijdt de broccoli in roosjes en kook ze in een laagje water ongeveer 5 minuten gaar
– Bestrooi de zalm met de vis kruiden, verhit olie in een pan en bak de zalm gaar
– Verwarm een andere pan met olie en bak hierin de prei en wortel, giet de broccoli en rijst af en voeg dit aan de wortel en prei toe
– Strooi de kerrie- , paprikapoeder en een snuf zout/peper over de rijst en groente en meng alles goed door elkaar
– Haal de zalm van het vuur, snijdt deze in stukjes en meng deze door de zalm en groente.

Eet smakelijk!

image

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *