Nasi alleen dan net even anders. Deze bloemkool nasi is een perfect alternatief voor de gewone nasi met rijst.
Benodigdheden 2 personen:
- 400gr bloemkoolrijst
- 450gr macaroni/spaghetti groente of nasi groentes
- 150gr hamblokjes
- 4 eieren
- Scheutje melk
- 2tl kurkuma
- 1tl komijn
- 1/2 tl paprikapoeder
- Flinke scheut ketjap
- 2 tenen knoflook of 1 grote teen knoflook
- Peper/zout
- Optioneel 1el verse bieslook fijn gesneden
Bereiding:
- Klop 2 eieren met een scheutje melk los in een kom, verwarm een beetje olie en bak de eieren gaar. Haal de eieren uit de pan en snijd in stukjes.
- Snijd de knoflook fijn, verwarm een beetje olie in een pan en fruit de knoflook, voeg ook de hamblokjes toe en bak kort mee.
- Voeg nu de macaroni/spaghetti groente toe, bak dit even goed door totdat de groente een beetje in slinkt.
- Verdeel nu de gebakken eieren, kruiden en ketjap over de groente, voeg eventueel ook de bieslook toe en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg de bloemkoolrijst toe en bak deze al scheppend voor z’n 3 minuten mee met de groente. Voeg eventueel na smaak nog meer kruiden toe
- Verwarm in een andere pan een beetje olie en bak de twee eieren om ste beurten gaar.
- Leg op allebei de borden 1 gebakken ei en serveer samen met de bloemkool nasi.
- Maak het eventueel af met satesaus.
Eet smakelijk!