Nasi alleen dan net even anders. Deze bloemkool nasi is een perfect alternatief voor de gewone nasi met rijst.

Benodigdheden 2 personen:

  • 400gr bloemkoolrijst
  • 450gr macaroni/spaghetti groente of nasi groentes
  • 150gr hamblokjes
  • 4 eieren
  • Scheutje melk
  • 2tl kurkuma
  • 1tl komijn
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Flinke scheut ketjap
  • 2 tenen knoflook of 1 grote teen knoflook
  • Peper/zout
  • Optioneel 1el verse bieslook fijn gesneden

Bereiding:

  • Klop 2 eieren met een scheutje melk los in een kom, verwarm een beetje olie en bak de eieren gaar. Haal de eieren uit de pan en snijd in stukjes.
  • Snijd de knoflook fijn, verwarm een beetje olie in een pan en fruit de knoflook, voeg ook de hamblokjes toe en bak kort mee.
  • Voeg nu de macaroni/spaghetti groente toe, bak dit even goed door totdat de groente een beetje in slinkt.
  • Verdeel nu de gebakken eieren, kruiden en ketjap over de groente, voeg eventueel ook de bieslook toe en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de bloemkoolrijst toe en bak deze al scheppend voor z’n 3 minuten mee met de groente. Voeg eventueel na smaak nog meer kruiden toe
  • Verwarm in een andere pan een beetje olie en bak de twee eieren om ste beurten gaar.
  • Leg op allebei de borden 1 gebakken ei en serveer samen met de bloemkool nasi.
  • Maak het eventueel af met satesaus.

Eet smakelijk!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *