Pretzels zijn er in veel verschillende soorten: hard, zacht, groot, klein, zoet en zout. Ik maakte deze pretzels van speltbloem en zout. Ze zijn lekker als tussendoortje, maar kunnen zeker ook als lunch gegeten worden.

Ook kun je deze pretzels omtoveren tot een ” no healthy” maar ooh zoo hemelse snack met pindakaas, chocolade en een walnoten topping.

Benodigdheden:
– 400gr. Speltbloem
– 250ml lauw warm water
– 7gr. gist
– 2tl. Bakpoeder
– 3tl. Kokosbloesem suiker
– 1tl. Zout
– 1 eidooier
– 1 el. Grof zout
– 200 Gr. Melkchocolade
– pindakaas of pindapasta
– walnoten

Bereiding:
– Doe 250ml lauw warm water in een kom en doe daar het zakje gist in. Laat dit even 10 minuten staan
– Meng vervolgens de bloem, bakpoeder, gist, kokosbloesem suiker, en theelepel zout in en keukenmachine met deeghaken tot een soepel deeg
– Doe de deegbal ik een kom, dek af en laat het deeg 30 minuten rijzen
– Haal het deeg uit de kom en kneed nog even kort met je handen door
– Maak balletjes van het deeg, rol ze uit tot lange slierten en vouw ze op waarbij je het midden over elkaar heen draait
– Leg de pretzels op een met bakpapier beklede bakplaat en herhaal dit met de overige deegballetjes
– Klop de eidooier los in een kommetje en strijk dit over de pretzels
– Bestrooi tot slot met het grove zout
– Laat de pretzels nog 10 minuten rijzen op de bakplaat, verwarm ondertussen de oven voor op 225 graden
– Zet de pretzels in de oven en bak ze in zo’n 15 minuten gaar en mooi goudbruin
– Laat de pretzels goed afkoelen en besmeer ze met pindakaas, zet ze voor 15 minuten in de diepvries
– smelt ondertussen de melkchocolade au bain marie, dompel de pretzels hierin en keer ze een keer om zodat ze helemaal bedekt zijn met chocola.
– leg de choco pretzels op een bord en bestrooi ze met walnoten
– zet de pretzels opnieuw in de diepvries zodat de chocolade hard wordt. Smullen maar!!

Eet smakelijk!

image

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *