Ohjee iedereen maakt het wel mee.. De ene wat vaker als de ander, maar we zijn het er allemaal overeens; ziek zijn is niet leuk!!

Ik ben niet vaak ziek, sterker nog sinds ik samenwoon met m’n vriend ben ik nog niet één keer ziek geweest! Tot vannacht, wat had ik een buikpijn, dit leidde tot een aantal bezoeken aan het toilet en een dag bankhangen.

Er zijn verschillende manieren om snel weer beter te worden. Of in iedergeval je wat fijner te voelen;

– Blijf een dag thuis; zeg afspraken, je school of werk af.
– Blijf wat langer in bed liggen zodat je wat kunt uitslapen, met een dekentje op de bank kan natuurlijk ook. Je lichaam herstelt het snelst als je slaapt.
– Eet gezond; denk hierbij aan veel groente en fruit. Zo zijn bananen licht verteerbaar en geven ze je nieuwe en snel energie.
– Drink voldoende!!! Ja dit is heel belangrijk, doordat je veel vocht verliest als je aan de diarree bent of moet overgeven is het heel belangrijk dat je dit weer aanvult. Dit om uitdroging te voorkomen.
– Draag comfortabele en lekker zittende kleding.
– Eet crackers of geroosterd brood als de hoofdmaaltijd je tegenstaat. Ze kunnen je helpen de vertering te stabiliseren door hun hoge zetmeel gehalte.
– Drink gemberthee; gember staat bekend om zijn gunstige effect bij misselijkheid en maag- darmklachten.

En wat misschien het belangrijkste is, ziek goed uit!!! Doe je dit niet dan heb je kans dat je na één of twee weken weer opnieuw ziek wordt! Gun jezelf rust en pak het dagelijkse leven pas weer op nadat je jou helemaal weer beter voelt!

image

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *