Samen met mijn lieve mama en mijn hondje Chanou vertrokken we zaterdag 14 november om 07:45u naar Nijmegen. Yess eindelijk was het zover!! Ons weekendje weg. Al een hele tijd geleden toen ik de Zevenheuvelenloop in de planning had, hadden mams en ik dit weekendje weg gepland.

Na een kleine plas en koffie pauze onderweg, arriveerde we rond 09:00 op P+R Waalsprinter te Nijmegen. Ideaaal je auto parkeren en met de bus naar het centrum voor €3,-. dat is nog eens leuk parkeren!! We sjeesde als eerst naar de Primark, want ja wij waren mooi op tijd en daarom was het ook nog rustig in de Primark (ja echt, ook daar kan het rustig zijn). Een heerlijke lunch bij Laplace zorgde ervoor dat we weer voldoende energie hadden om ons winkel dagje verder voort te zetten.
IMG_3307

Winkel in, winkel uit, kleedkamer in, kleedkamer uit, tja  van al dat winkelen kregen we best wel trek, we besloten om samen een zak Churros op te knabbelen.. mmmm, lekker smeren met rondvliegende poedersuiker, maar oo wat smaakte dat goed. Rond 17:15 sloten we ons winkeldagje af met een zak Vlaamse friet en een dikke klodder satésaus en mayo en niet te vergeten een lekker ijsje bij de Mac.

IMG_3310IMG_3313

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We sliepen die nacht in Van der Valk de Molenhoek, daar was het goed vertoeven, we hebben dan ook heerlijk geslapen. Na een uitgebreid ontbijt stapten mam, ik & onze kleine supporter Chanou in de bus opnieuw richting Nijmegen. Samen met z’n 33000 andere runners verscheen ik aan de start van de Zevenheuvelenloop.

IMG_3320

Rond half 12 arriveerde wij op station Nijmegen, de regen kwam met bakken uit de lucht en de wind waaide erg hard, dat zette mij wel even aan het twijfelen.. Ik hardlopen en mama doorweekt op mij staan te wachten? is dat het allemaal waard? Gelukkig klaarde het snel op en werd het droog. Wel waaide het nog mega hard.

De officiële start was om 13:00 uur, maar in mijn start vak (rood) zouden we pas om 13:40 uur van start gaan. Gelukkig hadden we nog genoeg tijd om alles even te bekijken en om mijn start vak op te zoeken.

Wooh mama en ik keken onze ogen uit, wat een groot evenement en wat een goede organisatie, dat is wel even heel wat anders dan de kleine hardloopwedstrijden bij ons in de buurt. Rond 13:15u besloten we om naar mijn start vak te gaan, zodat ik me kon voorbereiden op de start, nog even naar de WC, lange broek uit, jas uit en gaaaan.

IMG_3323 (1)Jaaa om 13:54u ging ik dan eindelijk over de startlijn. Mam en ik hadden van te voren afgesproken dat wanneer ik over de finish kwam ik terug zou gaan na het Sumatraplein. Dit is het pleintje waar de startvakken bruin, rood, roze en paars langskomen op weg naar de start.

Ik had besloten om niet te hard van start te gaan (vals plat) maar eigenlijk ging het vanzelf. De kilometers vlogen dan ook voorbij. Heuveltje op en heuveltje af. Ohh ik liep heerlijk! De route was super mooi en het uitzicht wanneer je boven op de heuvel bent en voor je die duizenden andere runners ziet, wauw best apart.

Op het laatste gedeelte van de route kwamen we een brandweer tegen die een boom vasthield. Door de stormachtige weersomstandigheden was deze boom omgewaaid, jeetje dat zegt maar weer hoe hard het eigenlijk wel niet waaide. De afdaling van het laatste gedeelte op de route zorgde ervoor dat ik nog iets kon versnellen. Nog 1 km, 750m, 500m, heee daar stonden mama en Chanou mij aan te moedingen!!! nog 250m en daar was de finish. 1.23:11. Nadat ik een flesje AA-Drink en de medaille in ontvangst had genomen zocht ik snel het Sumatraplein weer op, want daar stonden mijn bikkels; mama en Chanou op mij te wachten.

IMG_3330 (1)

Samen wandelde we terug naar het station, overal hingen vesten en tassen van andere lopers, wat een rommeltje. Zoiets hadden wij nog nooit gezien.

IMG_3341

De bus bracht ons terug naar Van der Valk de Molenhoek, daar stond onze auto ons op te wachten. Vervolgens reden wij terug naar huis.

Het was een super geslaagd weekend!!!

FullSizeRender (3)IMG_3335

 

 

 

 

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *