chocolade pindakaas granola

Vandaag is het pindakaas dag!! mmm heerlijk toch, dat vraagt om een recept met natuurlijk: PINDAKAAS!! 🙂 Persoonlijk vind ik pindakaas super lekker, ik eet dit graag op een cracker of op een broodje in combinatie met banaan… Maar ook een klein beetje pindakaas over de warme havermout vind ik erg lekker. Wel neem ik altijd de ‘gezondere variant’, die van de Albert Heijn met stukjes noot. Dat is namelijk de pindakaas zonder rare toevoegingen, het bestaat alleen uit pinda’s!!. Deze super lekkere granola is ook gemaakt met deze “gezondere” pindakaas, dit in combinatie met chocolade en noten is echt mega lekker!! Ideaal voor in de kwark of yoghurt.

Benodigdheden:
– 240gr. Havermout
– 110gr. pinda’s / cashewnoten/ walnoten
– 3el. cacaopoeder
– 125gr. pindakaas
– 115gr. honing
– 60ml kokosolie
– Optioneel 90gram chocolade chips

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 165 graden en bedek de bakplaat met bakpapier.
– Meng de havermout, pinda’s, cashewnoten, walnoten en cacaopoeder in een kom.
– Smelt de pindakaas, honing, en kokosolie samen in een pan en roer het tot een gladde massa
– Giet het mengsel over de havermout, pinda’s en cacaopoeder, meng alles goed door zodat alle havermout goed vochtig is.
– Verdeel de havermout over de bakplaat en zet het voor +/- 20 minuten in de voorverwarmde oven.. Maar let op!! dat het niet verbrand. Schep het havermout mengsel een paar x om, om verbranden te voorkomen.
– Laat het een beetje afkoelen en voeg dan de eventuele smelt chocolade toe. Laat dit smelten in de warme havermout.
– Laat het goed afkoelen en bewaar het in een afgesloten pot.

Smullen maar!

chocolade pindakaas granola

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *