Mag ik jullie voorstellen aan dit heerlijke, vochtige, zoete en vol met frambozen en chocolade bananenbrood?! Naast dat die heel lekker is ziet dit pareltje er ook nog eens super uit!.

Dit bananenbrood is perfect voor het ontbijt, snack of dessert. De combinatie frambozen, chocolade en het zoete van de kokosbloesemsuiker maakt het tot een heerlijk brood.

Benodigdheden:
– 160gr. speltmeel
– 1tl. bakpoeder
– 1tl. bakingsoda
– 1tl. kaneel
-1/4tl. nootmuskaat
– 35gr. kokosbloesemsuiker
– 25gr. gesmolten kokosolie
– 50gr. Griekse yoghurt
– 2 eieren
– 2tl. vanille extract
– 3 rijpe bananen
– 100gr. frambozen
– 50gr. cacao nibs (optioneel)

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed of vet een cake/brood blik in met een beetje olie.
– Doe het meel, baking soda, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat in een kom en meng dit door elkaar.
– Meng in een andere kom de kokosbloesemsuiker, olie, Griekse yoghurt, eieren en vanille extract. Prak de bananen en voeg ook deze toe.
– Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng dit met de mixer tot een glad beslag.
– Voeg als laatste de bevroren frambozen en cacao toe en meng dit met een garde door het beslag.
– Giet het beslag in het bakblik en zet het voor +/- 1u en 15 minuten in de voorverwarmde oven. Let op! na 45 minuten de bovenkant in de gaten houden. (wordt dit te bruin? dan even afdekken met aluminiumfolie)
– Laat goed afkoelen en snijdt in plakjes.

Enjoy!

image

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *