Voor de vierde keer werd de Koningsloop in Beilen georganiseerd, een route van 5 of 10km. Ik twijfelde (ja alweer) als ik mee zou doen, de voorspellingen van het weer waren niet zo gunstig en het was ’s avonds. Ik besloot om het gewoon per uur te bekijken, blijft het droog dan doe ik mee en is het slecht weer dan laat ik mijn schoenen mooi op het ‘plankje’ staan. Maar gelukkig het weer was goed en ik ging deed mee!!

De voorinschrijving startte om 5uur en omdat mijn ouders vlakbij wonen gingen wij direct om 5uur inschrijven, we kamen er immers langs want we hadden even gezellig geshopt bij de Tuinland. Om half 6 had pap het eten klaar, ja hun zaten lekker aan de bloemkool met aardappeltjes, en ik? Bruine bollen.. uit voorzorg want ik wil natuurlijk geen kramp tijdens mijn run.

Iets na half 7 liepen we naar de start, het was er gezellig druk! Om 19:00u ging het startschot.. daar gingen we.  Ik liep de eerste kilometers snel ergens in de 4 minuten (rond de 4.50), zo hard loop ik thuis eigenlijk nooit en al helemaal geen 10kilometer, maar ik dacht zolang ik het vol houd gaat het prima! rond de 5 kilometer had ik het even zwaar, maar dat was maar eventjes. ik liep nog altijd rond de 5 minuten.. Het 8km bordje verscheen, ik wist dat er nog een zwaar stukje kwam want het was twee x hetzelfde rondje. Heuveltje op, heuveltje af, vervolgens de viaduct naar beneden en het laatste stuk rechtdoor en daar was dan de finish. Ik zag mijn tijd en dacht als ik nu versnel dan red ik het om onder de 50minuten te blijven, yessss gelukt!!

Een nieuwe PR in mijn eigen geklokte tijd van 49:57minuten. Mijn netto eindtijd is 49:49minuten, Yes!!

Koningsloop beilen

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *