cascaderun Hoogeveen

Het is alweer een week geleden, wat hadden we mooi weer en wat was het een super evenement ;; de Cascaderun in Hoogeveen.

Het was 7 maart.. ik twijfelde of ik mij op zou geven voor de Cascaderun en voor welke afstand. De 5 mijl was zo kort, maar de 10 mijl best lang… Ik moest snel beslissen want opgeven was mogelijk tot 8 maart 18:00u. Het spookte al een hele tijd in mijn hoofd, zou ik mee doen? of zou ik het niet doen? Telkens wanneer ik van huis naar het werk reed, reed ik weer langs het spandoek aan de snelweg.. 9 april, Cascaderun Hoogeveen, en telkens dacht ik weer hetzelfde. Maar waarom zou ik het eigenlijk niet doen? dus ik besloot mij op te geven en wel voor de 10 mijl :).

De Cascaderun wordt mede georganiseerd door de Run2day in Hoogeveen, en deze organiseerde ook een aantal testlopen verschillende keren in de weken voorafgaande aan de Cascaderun. Samen met mijn oom en tante liep ik één van deze test runs mee. Super leuk georganiseerd en er deden veel lopers mee. Deze test run gaf mij een goed gevoel en ik ging met een gerust hart naar huis “die 16kilometer gaat lukken”.

9 April was het dan zover, de start van de 10mijl was om 13:35u en de 5mijl om 14:00u. Het was stralend mooi weer en best wel warm. Ik besloot een korte broek met een hemdje aan te doen want ik vind het echt vervelend als het te warm is tijdens mijn loop. Samen met mijn vriend vertrokken wij om 12:30u richting Hoogeveen het was er al lekker druk, de kinderloop en de GigaG run zaten er al op. Super leuk dat de organisatie de GigaG run organiseert, dit is namelijk een run voor mensen met een beperking, ik vind dit echt top!

Cascaderun Hoogeveen

Richting de startvakken werd het steeds drukker, er hing een leuke en gezellige sfeer. Pap, mam, zus en mijn neefje waren er ook om mij aan te moedigen, dat doet me goed!! Om 13:25u besloot ik in mijn startvak te gaan staan, zo kon mijn familie alvast een plekje rond het parcours gaan zoeken. 13:35u het was zover, het eerste startvak mocht weg. Ik zat in startvak C dus moest net even wat langer wachten, maar toen mocht ik dan echt beginnen aan mijn 16km.

Het was warm, daarom besloot ik niet te gek te doen want trainen in deze warmte had ik dit seizoen nog niet gedaan, en wat is er nou erger om je stuk te lopen in de warmte.. De eerste 6kilometer liep ik alleen, tot dat ik naast een man ging lopen, Willem heette hij, we liepen een heel stuk (z’n 5 a 6 kilometer) samen, we hadden hetzelfde tempo en hielden die ook vast. We passeerde diverse waterpunten waar we goed gebruik van maakten want het was echt warm.

Bij het 11km punt vertelde Willem mij dat ik maar moest gaan, hij vond dat ik te snel liep en vond het zonde als ik mij bij hem moest aanpassen. Daar liep ik weer, alleen en in de brandende zon maar het ging goed, ik liep lekker er stonden veel mensen aan de kant. Hoe dichter ik bij de finish kwam hoe meer mensen aan de kant stonden om je aan te moedigen, dit geeft je net even dat extra wat je nodig hebt.

Ik kwam langs de rotonde waar we linksaf moesten en dan nog ongeveer 1 kilometer rechtuit richting de finish. nog 500meter, 250meter hé daar staan mijn vader, moeder, zus, vriend en neefje weer!!, 100 meter… Yesss de finish!!

Mijn tijd 1:30:18, tevreden? Ja dat wel!, had je sneller gekund? waarschijnlijk wel, maar dit was een hele verstandige keuze met dit warme weer waarop we nog niet getraind zijn.

Naar de finish stond een man met een douche, heerlijk om even onder door te lopen, vervolgens kregen we een flesje water in ons handen gedrukt en konden we ijs, sinaasappels en bananen pakken. Ik zocht mijn familie snel weer op in de drukte, mijn vriend had een bosje rozen voor mij gekocht, super lief!!.. we besloten een lekker softijsje te kopen, mmm heerlijk! Toen wij later richting de auto liepen waren de laatste lopers ook over de finishlijn. Dat was het dan alweer de Cascaderun 2017, een super leuke run die erg goed georganiseerd is. En houd je van een feestje? dan is er ook nog een after party.

Op naar Cascaderun in 2018!!

cascaderun Hoogeveen

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *