Op een drukke dag heb je meestal geen zin om nog uren in de keuken te staan, dus een makkelijke en snelle maaltijd komt dan goed van pas. Natuurlijk kun je dan na de supermarkt gaan om een kant en klaar maaltijd te scoren, maar we weten allemaal dat dit niet zo gezond is. Deze pasta met spinazie en Boursin is makkelijk en snel te maken en daarnaast ook nog eens voedzaam en gezond.

Benodigdheden (voor 3 a 4 personen):
– 450gr. spinazie ala créme (diepvries)
– 300 a 400gr. pasta (ik gebruikte speltpasta, maar penne kan ook)
– 250gr. champignons
– 250gr. spekreepjes
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 8 cherrytomaatjes
– 3el. Boursin cuisine met knoflook en kruiden

Eventueel:
– Gegrilde paprika met knoflook (potje bij de AH)

Bereiding:
– Zet een pan met daarin de spinazie op laag vuur, en laat dit zachtjes ontdooien en warm worden, snijdt ondertussen de champignons en uien fijn. snijdt de cherrytomaatjes in vieren.
– Breng in een andere pan water aan de kook en kook daarin de pasta.
– Verwarm een beetje olie in een pan en bak daarin de spekblokjes gaar, bak in een andere pan de champignons en uien en pers de knoflook. Dit doen we in een andere pan omdat het anders erg vet wordt door de spekblokjes.
– Schep de spekblokjes uit de pan (zonder vet) en voeg deze toe aan de champignons, uien en knoflook en meng goed door. Voeg ook de spinazie en de cherrytomaatjes toe en verwarm deze z’n 2 minuten mee.
– Schep 3 eetlepels Boursin door het spinazie mengsel, schep een paar keer goed door zodat de Boursin is opgelost en serveer.
– Giet de pasta af en serveer dit apart.

– Maak het af met stukjes gegrilde paprika.

Enjoy!

11

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *