Review kookboek ;; Feest voor iedereen – Alexandra Besel

Een feestje hier, een feestje daar! We zijn altijd druk en op de momenten dat we wat vrije tijd over hebben brengen we die het liefst door met vrienden en/of familie. Bij deze gezellige afspraken en feestjes horen ook lekker eten, maar wat doe je als één van je vrienden een lactose intolerantie heeft of geen suiker mag? Daar legt Alexandra Besel je alles over uit in haar kookboek “Feest voor iedereen”. Een boek vol met pure ingrediënten, Gluten- lactose- en suiker vrij.

Alexandra Besel begint haar boek met haar foodfilosofie, ze gaat voor kleur, geur, smaak & diversiteit en houdt zich daarbij vast aan de cruciale 4 G’s: genieten, gezond, gemak en groenten. En daarbij staar genieten voorop.
Ze legt uit dat ze altijd begint met een basis (kaal) recept die iedereen na wens kan aanvullen. Zo kan elke gast het desgewenste gerecht samenstellen, en kun je toch samen genieten. Dat is handig en het stelt veel gasten gerust.

Review kookboek ;; Feest voor iedereen – Alexandra Besel

Alexandra begint haar eerste hoofdstuk met heel veel basis recepten. Dit is super handig! Ze legt bijvoorbeeld uit hoe je Ketchup maakt, maar ook hoe je chocolade pasta moet maken. En dit alles dus suiker, lactose en gluten vrij!
Vervolgens komen de hoofdstukken vroege feestjes, kleine feestjes, grote feesten, buiten feesten, wilde feesten en cocktail party’s aanbod. Nu is het niet zo dat het boek alleen vol met taarten of andere zoetigheden staat. Nee het boek bevat heerlijke recepten die je uitstekend kunt toepassen op een doordeweekse dag, maar ook kunt serveren wanneer er vrienden komen eten. Aanschuiven aan tafel met een glas bruisende pèche melba in je hand en een bord roodlofschuitjes met bloemkoolrijst, linzen, avocado & dukkah, dat klinkt toch hartstikke goed?!! Maar ook wordt uitgelegd hoe je heerlijke scones, truffels of witte chocoladeschotsen moet maken.

Review kookboek ;; Feest voor iedereen – Alexandra Besel

Het boek ziet er aantrekkelijk uit dit komt mede omdat Alexandra gebruik maakt van mooie en fleurige foto’s. Het is een ideaal boek voor mensen die willen genieten van pure ingrediënten en gluten, lactose en suiker vrije recepten willen serveren.
Alexandra eindigt haar boek met wat te doen met restjes! Ik vind dat een super idee omdat we met z’n allen veel voedsel verspillen. Dat wordt met deze uitleg voorkomen. Ze legt uit hoe je gezond en veilig restjes kunt bewaren of kunt verwerken in andere recepten.

Review kookboek ;; Feest voor iedereen – Alexandra Besel

 

Kortom; een super fijn boek voor het serveren van basis recepten, maaltijden, kaasplankjes, cocktails en af en toe een taartje of lekkernij, dit alles op een gezonde, lactose, suiker en gluten vrije manier. Waarbij pure producten worden gebruikt.

 

Info;

Titel: Feest voor iedereen

Acteur: Alexandra Besel

Uitgeverij: Fontaine

Prijs: 19.95

 

Het boek is te bestellen bij; www.fontaineuitgevers.nl of www.bol.com

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *