zeewierpasta

Afgelopen week kreeg ik een envelop thuis gestuurd met daarin zeewierpasta. De buitenkant van de verpakking zag er leuk en uitnodigend uit. Er staat veel informatie op de verpakking, zo is het de gezonde vervanger van de normale Tagliatelle pasta, is het 100% organisch, biologisch en bevat het 178.3kcal per 100graam ongekookte pasta. Verder is de Zeewierpasta van “Seamore” vegan en glutenvrij.

Omdat ik die avond nog niets in de planning had voor het eten en nog falafel in de koelkast had liggen, bedacht ik snel dat ik wel eens zeewier kon gaan proberen in combinatie met falafel, zo blijft het ook nog eens een vegetarisch gerecht.

 We zetten een pan met warm water op het vuur en opende verpakking. Ohjee ik schrok wel even hoor… de geur van de zee kwam me recht tegemoet, ik dacht nog even: Moet ik dit echt eten vanavond? Tijdens het bereiden van de pasta bleef je deze geur ruiken. Ik zag er echt een beetje tegenop om dit te gaan eten, daarom besloot ik dat ik er een roomkaas sausje doorheen zou mengen zodat ik de geur niet meer zo rook, dit was een goede beslissing, de geur was weg en ik heb heerlijk kunnen eten van deze gezonde pasta.

 

Benodigdheden 2 personen:
– 1 zakje Seamore Zeewier Tagliatelle Pasta
– 1 bakje falafel
-1 zoete punt paprika
– 1 bakje champignons
– 3el. Zuivelspread bieslook light (jumbo)
– 2 handjes sla

Bereiding:
– Bereid de pasta zoals aangegeven word op de verpakking, wij lieten het 20 minuten weken in heet water.
– Snijdt ondertussen de paprika en champignons fijn en bak deze gaar in een pan, voeg ook de falafel toe.
– Giet de Seamore zeewierpasta af en meng dit door de champignons, paprika en falafel.
– Schep de zuivelspread bieslook light erdoor heen, schep dit net zolang door totdat de zuivelspreak dun wordt en het goed te verdelen is.
– Serveer de pasta op een bord en maak het af met een handje sla.

Enjoy!

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *