Mmm stamppot rauwe andijvie een typisch Hollands gerecht! Ik vind dit het lekkerste uit de gehele stamppot familie. Afgelopen week aten wij deze stamppot rauwe andijvie niet met gewone aardappels erdoor maar met zoete aardappels!!

Benodigdheden voor 2 personen:
– 400gr rauwe andijvie
– 2 grote uien
– 3 grote zoete aardappels
– 250gr spekreepjes
– snuf zout/peper

Bereiding:

-schil de zoete aardappels en snijdt in stukjes. Kook ze in ongeveer 8 minuten gaar (ze zijn gaar als je er met een vork in kunt prikken)

– bak in een andere pan de spekreepjes gaar. Snijdt de ui fijn en bak deze met de spekreepjes mee.
– giet de zoete aardappel af, voeg de andijvie toe en pureer dit met de stamper (met de mixer wil ook erg goed)
– voeg de spekreepjes, ui en peper/zout toe en meng alles goed door.

Eet Smakelijk!

image

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *