eieren

Er gaan nog al wat mythes rond rondom eieren. Ze zouden ongezond zijn en veel cholesterol bevatten, ook zou het eigeel niet goed voor ons zijn, maar wat is hier nu van waar? Dat lees je hier.

Eieren zijn lekker, vullen goed en zijn niet duur! Daarnaast bevatten eieren veel vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor ons lichaam. Wanneer je de dag begint met een ei dan heb je de rest van de dag minder zin in eten! Dit komt doordat eieren zorgen voor een verzadigd gevoel. Ze houden je suikerspiegel op pijl. Ook zorgen eieren ervoor dat je op een dag meer verbrand.

Wat het nog wat leuker maakt is dat je Eieren makkelijk kunt toevoegen aan je maaltijd, ze zijn snel en daarnaast super simpel te bereiden. Denk eens aan een roerei met groente, of nog simpeler een gekookt ei. Maar ook gebruiken we vaak eieren met het bereiden van bijvoorbeeld bananenbrood of andere bak recepten.

Het eigeel waarvan veel mensen denken dat je er dik van wordt is het gezondst van het hele ei. Dit komt doordat het eigeel vol zit met kalk, fosfor, vitamine B6, vitamine B12, zink, thiamine, vitamine A, D, E en K. Bovendien zit het eigeel vol met omega 3 vetzuren, luteïne en antioxidanten. Genoeg redenen dus om het eigeel op te eten!!

Eieren bevatten een hoog aantal cholesterol. Maar het cholesterol gehalte in ons bloed stijgt niet door het eten van eieren. Dit komt doordat onze lever zich automatisch aanpast. Eet je voedingsmiddelen met een hoog cholesterol? Dan maakt je lever minder cholesterol aan. Eet je voeding met minder cholesterol, dan regelt de lever dit zelf. Zo zorgt je lever voor een goede balans.

Dat eieren veel goede en essentiële voedingsstoffen bevat is wel duidelijk maar eieren zorgen ook voor;
– Een gezonde hersenfunctie
– Verlaagt het risico op hart aanvallen en hersenbloedingen
– Beschermt tegen oog aandoeningen
– Zorgt voor sterke haren en nagels
– Is goed voor zwangere vrouwen omdat eieren foliumzuur bevatten.
– Mogelijk dragen eieren bij aan de bescherming tegen borstkanker.

Één ei per dag toevoegen aan je maaltijden is een prima uitgangspunt. Ben je vegetarisch dan mag je zelfs 2 eieren per dag nuttigen om zo voldoende eiwitten en vitamine B binnen te krijgen. Maar let op! Sommige mensen kunnen eieren slecht verdragen, ze zijn overgevoelig voor eieren. Eet je regelmatig eieren en heb je vage klachten van vermoeidheid tot allergische reacties? Doe dan eens een test.

Heb je geen klachten;; eet een ei, ze zijn lekker en gezond voor je! 😉

eieren

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *