Recepten plaatsen op mijn blog is vrij standaard, maar dat ik ook een moestuintje heb dat weet bijna niemand. Daar wil ik graag verandering in brengen. Al een aantal jaren terug hadden mijn schoonouders een moestuin. Mijn vriend en ik mochten daar soms ook lekkere dingen uithalen zoals peultjes en nieuwe aardappels.image

Toen ons eigen huis klaar was en wij eindelijk met de tuin aan de gang konden besloten wij om ons eigen moestuin te realiseren. Het eerste jaar was dit alleen buiten in de volle grond. Vorig jaar heeft mijn vriend een kas aan ons tuinhuisje gemaakt, niet super groot maar dat hoeven wij ook niet. Afgelopen jaar was het eerste jaar dat wij deze kas in gebruik namen, we verbouwde er komkommers, paprika, tomaten, bieslook en nog een aantal andere groentes in. Super leuk, en voor mij een echte uitdaging, omdat ik er eigenlijk helemaal geen verstand van had.

Nu een jaar later heb ik er weer zin in om mijn moestuin in te duiken. Dit heb ik dan ook al even gedaan, mijn tuin is weer “schoon” en opgeruimd. Jammer genoeg is het voor het zaaien nog een beetje te vroeg, want zolang er nog nachtvorsten voorbij kunnen komen is het voor veel plantjes nog niet geschikt in de volle grond.

Wat ik al wel heb gedaan is “voorzaaien”. Dit betekent dat je de zaadjes zaait in potjes en deze op een warme plek, bijvoorbeeld in de kas of in huis laat groeien. Door voor te zaaien win je veel tijd. De zaadjes kiemen sneller dan in de koude grond buiten. Als over een poosje de plantjes groot genoeg zijn en de vorst uit de grond is, dan gaan ze de grond (buiten) in.

imageimage

Vanaf dit seizoen ga ik jullie regelmatig op de hoogte houden van mijn moestuin, zo kunnen jullie zien hoe het ervoor staat met mijn tuin en misschien kan ik jullie inspireren om zelf een moestuin te gaan bijhouden. Want zelfs met de kleinste tuintjes kun je al veel plezier beleven.

image

 

 

 

 

 

 

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *