Januari is alweer halverwege, hoe gaat het met jouw voornemens? Ben jij begonnen met hardlopen of twijfel je nog steeds om deze stap te zetten? Of misschien denk je ik ga in het voorjaar starten met hardlopen, de temperaturen zijn dan beter en het is s avonds langer licht.. Toch zijn er genoeg redenen om direct je hardloopschoenen aan te trekken!

Je kunt ongestoord hardlopen
Ben je net begonnen met hardlopen en kun je het nog niet zo lang volhouden? geen paniek en geen zorgen, niemand ziet je in het donker! Je hebt nog genoeg tijd om het op te bouwen voordat het s avonds weer licht is.

Het is goed voor je weerstand
Veel mensen zijn in de wintermaanden snotterig, verkouden of grieperig. Uit onderzoek is gebleken dat meer bewegen (lees; Hardlopen 🙂 ) de kans op ziek zijn vermindert. Door meer te bewegen bouw je een betere weerstand op.

Summer bodies are made in the winter
Ja juist, jij wil er toch ook graag op en top uitzien in je bikini van het zomer? Door direct te starten met hardlopen en dit in combinatie met gezond eten heb je nog zeeën aan tijd om je perfecte “body” te creëren voor de zomer… Als dit geen goede motivatie is!!

Het voorkomt een winter depressie
Van sporten wordt je gelukkig, dit lijkt misschien raar maar het is echt zo! Door te sporten maak je het stofje endorfine aan. Deze endorfine zorgt voor een gelukkig en blij gevoel. Zo voorkom je een winter depressie.

Hardlopen voorkomt stress
Druk op het werk, drukte in het gezin, iedereen heeft het altijd super druk.. Tijdens je rondje hardlopen hoef je even nergens aan te denken en kun je dus je hoofd leeg maken. Het werkt ontspannend en gaat stress tegen.

Outfit scoren
Door in de winter te starten met hardlopen heb je genoeg redenen om sportkleding te gaan shoppen, want je kunt moeilijk in je korte broek en t-shirt naar buiten gaan. Scoor dus die mooie tight, of dat mooie jasje zonder schuldgevoel, want je hebt ze toch echt nodig in de winter.

Je verbrand meer calorieën
Door in de winter te gaan hardlopen verbrand je meer calorieën dan in de zomer maanden. Dit komt doordat je lichaam meer moet doen om je lichaam op temperatuur te houden in de winter. Dat betekent dat je met hetzelfde rondje meer calorieën in de winter verband dan in de zomer.

Meer energie
Door niet met een dekentje op de bank te blijven zitten maar toch je hardloopschoenen aantrekt en buiten een rondje gaat rennen doe je vitamine D op. Vitamine D is essentieel voor je lichaam en geeft je meer energie.

Goed vooruitzicht
Terwijl je buiten in de kou rent kun je vast denken aan de warme douche die op je wacht. Wat is er nou lekkerder om voldaan onder de douche te staan naar een goede workout. In de winter waardeer je die warme douche nóg meer dan in de zomer.

Je krijgt meer zelfvertrouwen
Wij snappen best dat je er best tegen op ziet om de eerste keren de deur uit te gaan om een rondje te rennen. Je bent bang dat je snel moe wordt of dat anderen je zien (ook al is het donker) Maar de aanhouder die wint! Je zult zien dat je naar een aantal keer wél dat rondje kunt volhouden, je bent trots op jezelf, je wordt gelukkiger en bouwt steeds meer zelfvertrouwen op.

Genoeg redenen om in de winter te starten met hardlopen!! ben jij al begonnen? of ga je dit nog doen, het kan nog want januari is nog niet voorbij 🙂

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *