Heerlijk deze zomerse dagen, vaak hebben we dan alleen niet zoveel zin om uren in de keuken te staan. Dat is ook zonde want als het in Nederland mooi weer is moet je er ook echt van genieten, want voordat je het weet komt er weer een herfstachtige dag aan, regen, wind, etc. Okeee nee daar denken we nu even liever niet aan.

Nog geen idee wat er vanavond op tafel moet komen te staan? Maak dan is deze frisse salade met een heerlijk stukje zalm uit de oven.

Benodigdheden (2 personen):
– +/ 300gr. Blad spinazie
– +/- 400 gr. Kikkererwten
– Halve mango
– Halve komkommer
– 1 rode paprika
– 1 rode ui

Als dressing maakte ik een heerlijke Honing mosterd dressing
– 7 a 8 el. olijfolie
– 1 grote el. mosterd
– 2 el. honing
– peper zout

en voor de vis:
– Zalm
– Bieslook
– peper/zout

Bereiding:
– verwarm de oven voor op 180 graden ( of zoals op de verpakking van de zalm wordt aangegeven)
– vet een ovenschaal in met een beetje olie
– leg de zalm stukjes in de ovenschaal en strooi en wat peper, zout en bieslook overheen, zet nu in de oven voor 15 minuten (of wat de verpakking aangeeft)
– snijdt de ui, paprika, komkommer en mango
– verwarm Een wok met een beetje olie fruit de ui, voeg daarna de paprika toe en bak kort mee
– verwarm ondertussen het grill apparaat
– giet de kikkererwten af en voeg ze toe aan de paprika en ui, bak ze z’n drie minuten mee
– vet het grill apparaat in en leg de mango eronder
– voeg de verse spinazie toe aan de kikkererwten, ui en paprika en roerbak deze voor z’n twee minuten
– voeg de mango toe aan de spinazie, kikkererwten, ui en paprika, wanneer deze gaar gegrild is en serveer op een bord
– voeg als laatste de komkommer toe
– serveer de salade met de zalm

Bereiding Dressing:
– doe de olijfolie, mosterd en honing in een kom en meng met een garde tot een mooie dressing
– voeg peper en zout na smaak toe

Enjoy!

2015-05-03 18.11.48-1

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *