Speculaas kwark taartje

Speculaas its time of the year 😁 tijdens deze periode van het jaarkan speculaas niet ontbreken.. pepernoten, gevulde speculaas, schuddebuikjes, je kunt het zo gek niet bedenken. En heel gek, het smaakt rond deze tijd nét even iets lekkerder.

Ik maakte een gezond ontbijt taartje met Optimel speculaas op een havermout dadel bodem.

Benodigdheden:

  • 250gr Optimel speculaas kwark
  • 3 gelatine blaadjes
  • 80gr dadels
  • 60gr havermout
  • 1tl speculaas kruiden
  • Schuddebuikjes

Bereiding:

– Bekleed een bakvorm met bakpapier

– Leg de dadels in een bakje met warm water, zo worden ze zacht en smeuïg en zijn ze beter bewerkbaar

– Doe de havermout in de keukenmachine en pulseer dit totdat het poederachtig is (net als bloem), voeg daarna de speculaas kruiden en dadels toe en pulseer totdat het goed gemengd is en er een mooi geheel is ontstaan

– Schep het havermout, dadel mengsel in de bakvorm en druk dit goed aan, dit wordt de bodem. Zet het even weg in de koelkast

– Leg de gelatine blaadjes in een schaaltje met koud water, en laat ze 5 minuten weken

– Schep 2/3 van de kwark in een pannetje en verwarm dit, let op: laat het niet koken! Voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes toe en roer goed tot de gelatine helemaal is opgelost. Voeg nu de 1/3 deel kwark wat nog over was toe en roer nog eens goed door

– Haal de bodem uit de koelkast en schenk het kwarkmengsel over de bomen

– Zet terug in de koelkast en laat het nu voor 2 uur in de koelkast staan, dan kan het opstijven.

serveer met schuddebuikjes en smullen maar!

Enjoy!

Speculaas kwark taartje
Speculaas kwark taartje

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *