Je bent al een hele tijd aan het trainen tot op het moment dat je jou opgeeft voor een wedstrijd. Super leuk natuurlijk maar toch brengt z’n wedstrijd spanning met zich mee. wat kan ik nou het beste eten voor een wedstrijd? en wat juist niet? ben ik wel op tijd? waar kan ik de auto parkeren? etc.

image

Hoe je jou het beste kunt voorbereiden en zo dus uitgerust en fris aan de start verschijnt zonder teveel spanning lees je hier:

3 tot 5 dagen voor jouw hardloopwedstrijd begin je met de voorbereidingen. Zorg dat je deze week voldoende rust neemt en sport niet te intensief. Dit kan er namelijk voorzorgen dat je met een vermoeid lichaam aan de start verschijnt, en dat willen we dus niet. Eet in deze dagen voeding met meer koolhydraten, dit doe je om je glycogeen voorraden aan te vullen.
Zorg ervoor dat je langzame koolhydraten nuttigt bijvoorbeeld: havermout, Quinoa, zoete aardappel. Maar ook een bord met pasta mag eigenlijk niet ontbreken.

image

2 dagen voor de wedstrijd verdiep je jou op de locatie waar het evenement plaats vindt. Hoe ver is het precies rijden? hoe laat moet ik vertrekken? en niet onbelangrijk; waar kan ik de auto parkeren of is het misschien makkelijker om met het openbaar vervoer te reizen. Door deze voorbereidingen te treffen ga je ontspannen en met een rustig gevoel op pad.

1 dag voor de wedstrijd is het belangrijk dat je voldoende rust neemt, plan geen gekke dingen, maak het zeker niet te laat en zorg voor een goede avondmaaltijd. Bekijk de weervoorspelling en kies daar je kleren op uit en leg deze vast klaar. Kleed je niet te warm, tijdens het rennen krijg je het automatisch warm. Check je iPod en/of sporthorloge als deze voldoende zijn opgeladen, dit scheelt een hoop irritatie.

Het is zover, de dag van de wedstrijd! Sta niet te laat op, zorg voor een goed en vullend ontbijt en eventuele lunch. check nog één keer de weervoorspelling en beslis dan definitief welke kleding je aan doet. Vul de gegevens in achterop je startnummer en bevestig het startnummer op je shirt. Vertel optijd!

Op het evenement aangekomen zoek je eerst je startvak op, zo weet je alvast vanaf waar je moet starten. Heb je nog trek? Eet een banaan of drink wat water. Let er op dat je z’n 2uur voor de start niet teveel meer eet. Doe je dit wel dan kan dit tijdens de loop erg negatief uitvallen. Neem nog een bezoek aan het toilet en ga dan richting je startvak.

Vergeet niet om rustig van start te gaan, dan gaat de rest vanzelf! 🙂

Succes, you can do it!

image

 

 

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *