Dat ik gek ben van hardlopen dat is zo’n beetje iedereen wel bekend, denk ik… Maar waarom ben ik er zo gek op. Dat vertel ik vandaag in 10 redenen. De vrijheid die hardlopen geeft en biedt, ik kan niet meer zonder hardlopen.

image

1. Je kunt het doen wanneer en hoelang jezelf wilt.

2. Lopen in de buitenlucht, heerlijk genieten van de natuur en de verschillende seizoenen.

image

3. Even je hoofd leegmaken.. Heerlijk toch, even alles vergeten en je concentreren op je loop. Voor mij is het pure ontspanning.. Dat wordt door veel mensen onderschat, die denken dat je het doet om het “sporten”, tuurlijk is het fijn om sterke spieren te kweken maar toch gaat het mij vooral om de ontspanning die het met zich meebrengt.

4. Dat fijne gevoel dat hardlopen je geeft. Na ongeveer 30 minuten maakt je lichaam een stofje aan wat ook wel het gelukshormoon wordt genoemd.

image

5. Je leert je omgeving nóg beter kennen. Die kleine straatjes waar je misschien nog nooit bent geweest, of mooie parken en gebouwen.. Ja met hardlopen leer je jouw buurt en omgeving nog veel beter kennen.

6. Hardlopen is ten opzichte van andere sporten een goedkope sport. Er zijn geen dure abonnementen nodig.

7. De winkels hangen vol met oooohh zooo mooi spul aan kleding en asseccoire!! Genoeg redenen om weer iets nieuws aan te schaffen, toch?!

8. Je leert er nieuwe en net zulke gemotiveerde mensen als jezelf door kennen. Super leuk! Natuurlijk kun je ook samen met deze hardlopers gaan trainen.

9. Ook al ben je niet zo snel toch kun je meedoen aan wedstrijden en nog leuker: medailles winnen! Daarnaast zijn wedstrijden een leuk en motiverend uitje.

image

10. Je kunt vett foute muziek luisteren! Hihi.. Zo luister ik tijdens het hardlopen meestal Nederlandstalige muziek!!

Zooo Wooh ik heb nu alweer zin om mijn hardloopschoenen aantetrekken! Maar natuurlijk heeft ook mijn lichaam rust nodig.

image

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *