Pannenkoeken, ik vind ze reuze lekker en eet ze vaak. De ene keer eet ik ze als ontbijt, de andere keer als lunch of diner. Mmmm
Om de pannenkoeken enigszins healthy te houden maak ik ze regelmatig met boekweitmeel. Boekweitmeel kun je gewoon in de supermarkt kopen, Koopmans verkoopt het!
Benodigdheden voor 6 pannenkoeken:
– 100gr. Boekweitmeel
– 2 eieren
– 300ml melk (amandelmelk kan ook)
– Snuf zout
– Olijfolie om in te bakken
Bereiding:
– Meng het boekweitmeel met een snuf zout en kluts één voor één de eieren door het beslag
– Voeg de melk in kleine porties toe zodat er een mooi glad beslag ontstaat
– Verwarm een pan op het vuur en laat deze goed heet worden (zodat de eerste pannenkoek niet mislukt)
– Schenk een beetje olie in de pan en bak de boekweit pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
Eet smakelijk!
Heerlijk met pindakaas en banaan of met appel, rozijnen en kaneel!!


