Vorige week aten we als avondeten een recept met Quinoa, maar daar bleef best veel quinoa over en ik vond het zonde om de overgebleven quinoa weg te gooien. Daarom maakte ik deze gezondere versie van de chocolade brownie.
Benodigdheden:
– 200 gr. gekookte quinoa
– 1.5 el. gemalen kokos
– 2 el. cacao
– 85 gr. dadels zonder pit, geweekt
– 2 el. lijnzaad
– 1 tl. bakpoeder
– 2 el. pindapasta
– 1 tl. vanille extract
– Handje noten
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Bekleed een kleinere bakvorm met bakpapier
– Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa
– schep het massa in de met bakpapier bekleedde bakvorm
– Maak het plat en verdeel de noten over de brownie
– Zet nu voor z’n 25 minuten in de voorverwarmde oven
– Laat even goed afkoelen
Eet smakelijk!