- Het is zover! Oudjaarsdag, tijd om oliebollen te bakken. Naast de “gewone” Koopmans oliebollen die ik maak, maak ik dit jaar ook de gezondere variant, de oliebollen van speltmeel.
Benodigdheden:
– 250gr. speltmeel
– 250ml. Melk (kokosmelk) (Alpro)
– 1 zakje gist
– 1tl. kokosbloesemsuiker
– 1tl. kaneel
– 1tl. citroensap
– Zout
– (eventueel krenten en rozijnen)
Bereiding:
– Verwarm de melk zodat deze een beetje lauw is
– Los de gist en de kokosbloesemsuiker in de lauw warme melk op
– Voeg vervolgens de kaneel, citroensap en zout toe
– Doe het speltmeel in een kom en voeg het “papje” toe (voeg ook eventueel de gewelde rozijnen en krenten toe)
– Meng alles goed door elkaar en laat het 1uur rijzen op een warme plaats met een schone doek eroverheen
– Verhit olie tot 180 graden
– Maak mooie bollejes en laat ze voorzichtig in de olie zakken. Bak ze in 2 tot 3 minuten bruin en draai ze om en bak ze vervolgens nog z’n 2 tot 3 minuten.
Maak de oliebollen niet te groot, ze worden dan niet goed gaar van binnen.
Eet Smakelijk!
Iedereen een prettige jaarwisseling gewenst!! en een gezond, sportief, en liefdevol 2015!!!!