In de supermarkt zie je dat ze steeds vaker verse pasta’s verkopen. Maar waarom niet zelf maken? Het is super lekker en ook helemaal niet moeilijk om te maken.

Benodigdheden:
– 100gr speltbloem
– 1 ei
– 1.5tl olijfolie

Vulling ravioli:
– Champignons (half bakje)
– 1 ui
– 3 plakjes ham
– Parmezaanse kaas

Overige:
– Champignons
– Pijnboompitten
– paprika
– Parmezaanse kaas
– Rucola
-Cherrytomaatjes
– 2 teentjes Knoflook

Bereiding:
– weeg de speltbloem af en zeef het boven een kom
– maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe hierin het ei en de olijfolie
– Roer van buiten na binnen, zodat er steeds stukjes bloem bij het ei mengsel komt
– roer net zolang door tot dat er een mooie deegbal ontstaat (kneden met handen gaat makkelijker)
– leg de deegbal gewikkeld in vershoudfolie voor een uur in de koelkast

– snijdt ondertussen de vulling voor de ravioli en maal het met de keukenmachine tot een soort van puree
– snijdt ook de groente die je bij de ravioli serveert
– naar een uur de deegbal op een met bloem bedekte oppervlak uitrollen
– haal met een glas rondjes uit het deeg
– zet ondertussen een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook
– vul de rondjes met de ravioli vulling en maak ze goed dicht, druk ze daarna nog goed aan met een vork zodat de vork streepjes in het deeg staan
– die de gevulde ravioli in de pan met kokend water, net zolang totdat ze gaan drijven ( let op, dit is soms al heel snel)
– bak ondertussen de champignon, knoflook, pijnboompitten en paprika gaar in een pan
– serveer de gevulde ravioli met de groente en maak het af met rucola, tomaatjes en een beetje parmezaanse kaas.

Enjoy!

(null)

(null)

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *