Oh jeetje deze pompoen blondies zijn echt heerlijk. Ze kwamen nog maar net de oven uit en toen verdween er al een heel stuk in mijn buik.
Blondies zijn eigenlijk het zelfde als brownies: een soort dik plaatgebak in vierkantjes dat zoet is en meestal licht vochtig/klef van binnen.
We weten allemaal dat brownies echt heerlijk zijn, maar ook best heel erg ongezond, daar heb je met deze blondies geen last van!! dat is pas genieten.

Benodigdheden:
– 245gr pompoen puree
– 37gr kokosmeel
– Snuf zout
– 1/2 tl bakpoeder
– 1/2 tl kaneel
– 4 grote eieren
– 3 el agave siroop
– 4 el gesmolten kokosolie
– 50 gr pure chocolade (in stukjes gehakt)
– handje cranberries

Bereiding:
– Om pompoen puree te maken verwarm je de oven voor op 220graden, snijdt de pompoen doormidden en schep de zaden eruit (je hebt aan een halve pompoen genoeg). Leg de pompoen met de snijkant plat naar beneden in een ovenschaal, rooster de pompoen nu voor z’n 45 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven (de pompoen is gaar als je deze in kan drukken). Laat de pompoen even afkoelen en haal het vruchtvlees uit de binnenkant.
– Doe de pompoen in een keukenmachine en meng dit net zolang tot dat er puree is ontstaan
– Zet de oven een standje terug op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier
– Voeg de kokosmeel, zout, bakpoeder en kaneel aan de pompoen toe en meng alles door elkaar
– Voeg nu de eieren, honing en gesmolten kokosolie toe en blend het net zolang totdat er een egale massa is ontstaan
– Roer de pure chocolade en de cranberries met de hand door het beslag en giet het beslag in het met bakpapier bekleedde bakblik
– Zet de blondies nu voor z’n 30 a 40 minuten in de voorverwarmde oven.
– Laat de blondies even afkoelen en snijdt ze in stukjes.

Enjoy!

blondie

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *