❤️ Banaan walnoten cake

Vorige week was ik samen met mam op vakantie in Ommen! Oh wat hebben wij het leuk gehad en wat hadden we geluk met het weer. De laatste drie dagen haalden wij onze lunch bij een erg mooie bakkerij waar ze super lekkere belegde broodjes verkochten. Ik keek wat rond in de bakkerij en zag opeens dat ze banaan walnoten koek verkochten. En Jaaa ik mocht een stukje proeven. Mmmm heerlijk was dat! Nu weer een aantal dagen thuis.. maar die banaan walnoten koek spookt nog steeds door mijn hoofd, had ik hem maar gekocht, denk ik nu.

Maar ja dat is achteraf. Daarom ben ik zelf maar aan de slag gegaan, en ja ook deze banaan walnoten cake is lekker.

Benodigdheden:
– 1 banaan
– 2 eieren
– 2el citroensap
– 120gr speltbloem
– 120gr roomboter
– 75gr kokosbloesemsuiker
– 0.5 zakje bakpoeder
– 40gr walnoten

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Pureer de banaan in een kom en voeg de citroensap toe
– Voeg de roomboter en de kokosbloesemsuiker toe aan de gepureerde banaan en mix het met de mixer tot een beslag. Voeg één voor één de eieren toe.
– Zet de mixer even uit en voeg de bloem en het bakpoeder toe, zet de mixer aan en mix het tot een klont vrij beslag.
– Breek de walnoten in kleine stukjes en meng deze met een vork door het beslag.
– Giet het beslag in een cakevorm en zet het in de voorverwarmde oven. Bak de cake eerst in 20 minuten op 180 graden, verlaag dan de temperatuur naar 160 graden en laat hem dan nog ongeveer 20 minuten bakken.
– Even afkoelen en smullen maar!

Enjoy!

❤️ Banaan walnoten cake

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *