De winkels liggen weer vol met sinterklaas producten van pepernoten, chocolade letters tot complete sinterklaas taarten. Allemaal super lekker, maar niet zo gezond! Ik wilde graag een gezond sinterklaas recept maken, en dat is wel aardig goed gelukt in de vorm van gevulde speculaas. Deze speculaas is suiker en gluten vrij.
Benodigdheden:
- 150gr. amandelmeel
- 6 dadels
- 250gr. noten (ongebrand, ongezout)
- +/- 30gr speculaaskruiden
- 2el. Geraspte kokos
- 2el gesmolten kokosolie
- Acacia honing
- 1/2 theelepel vanillepoeder (het zwarte poeder uit een vanille stokje)
We gaan eerst de bodem maken:
- Meng de speculaaskruiden samen met de noten in een keukenmachine tot een fijn mengsel.
- Voeg de dadels en 2 eetlepels honing toe aan het noten mengsel en meng het nog even met de keukenmachine, maak daarna een bal met je handen, wanneer het niet wil vormen tot een bal voeg je nog wat honing toe.

- Leg de helft van deze bal op een ovenschaal en druk dit plat.
De vulling:
- Meng de amandelmeel, kokosolie, geraspte kokos, vanillepoeder en 2 eetlepels honing in de keukenmachine en meng dit tot een mooi mengsel.
- Verdeel dit over de speculaasbodem in de ovenschaal.
- Bedek nu de vulling met de andere helft speculaas en druk dit goed aan.
- Zet het nu in de koelkast zodat het wat harder kan worden

