Nasi eten die 100% natuurlijk en gezond is, dat kan met deze bloemkool nasi. Met deze heerlijke nasi kom je ook nog eens aan je dagelijkse aanbevelen hoeveelheid groente, dat is dubbel profiteren!!
Benodigdheden:
– 1 bloemkool
– 1 gerookte kipfilet
– 400gr champignons
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 1 grote teen of 2 kleine teentjes knoflook
– 4 eieren
– 3 a 4 plakjes ham
– 1.5tl trassie
– 2 a 3tl kurkuma
– 2 a 3tl kerriepoeder
– Peper/zout
– 4el ketjap manis
Bereiding:
– Haal de bladeren van de bloemkool en snijdt in grote stukken. Maal de bloemkool in de keukenmachine tot rijstkorrels, heb je geen keukenmachine? Je kunt de bloemkool ook raspen.
– Meng 2 eieren met een beetje melk in een kom en bak hiervan een omelet in een pan.
– Snijdt de plakjes ham en de omelet in stukjes en zet even weg.
– Snijdt de ui fijn en bak deze samen met de uitgeperste knoflook in een pan. Snijdt ondertussen de paprika en champignons en voeg deze toe aan de ui en knoflook.
– Voeg de trassie toe en meng alles goed door elkaar.
– Snijdt de kipfilet in stukjes en voeg deze samen mer de ham en de omelet toe aan de groentes.
– Schep de bloemkoolrijst nu door de groentes en kip en breng op smaak met de ketjap, peper, zout, kurkuma en kerriepoeder.
– Bak in een ander pan twee eitjes gaar. Serveer de nasi met de gebakken ei, augurk en atjar.
Eet smakelijk!