Nog geen idee wat jullie vanavond gaan eten? maak deze lekkere pizza’s met een bodem van spelt.
Hier thuis eten wij eigenlijk nooit pizza, het idee dat de kant en klare pizza van de supermarkt in de vriezer ligt verpakt in een doos vind ik niet zo prettig, klinkt ongezond… En dat is het eigenlijk ook. Toch eten veel mensen z’n kant en klare pizza, gewoon omdat dit makkelijk en snel is.
Vorige week zondag hadden wij ook zin in een pizza, maar dan op de “gezonde” manier. We gingen aan de slag met speltbloem.

Benodigdheden voor 4 pizza’s:
– 500gr. speltbloem
– 7gr. gist
– 200gr. lauw water
– 2el. olijfolie
– 1tl. zout

Bereiding:
– Meng de speltbloem, gist, olijfolie en het water in een keukenmachine, laat de machine z’n 5 minuten kneden totdat er een soepel deeg ontstaat
– Na 2 minuten kneden voeg je het zout toe
– Maak er een mooie bal van en leg het in een ingevette kom, laat het z’n 45 minuten rijzen met een lauw warme theedoek erover heen.
– Verwarm in tussen de oven voor op 240 graden
– Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en maak van je deegbal 4 kleinere deegballetjes (4pizza’s)
– maak 4 mooie ronde pizza’s met behulp van een deegroller
– Leg de pizza bodem op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak hem voor in 7 minuten op de onderste richel van de oven.
– Laat de pizza een klein beetje afkoelen, daarna kun je de topping op de pizzabodem aanbrengen (ui, paprika, etc.)
– Bak daarna de belegde pizza af in de oven nu niet op de bakplaat maar op het rooster, voor 7 minuten in de onderste richel van de oven

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *