Een aantal weken geleden heb ik voor het eerst in mijn leven aardappel frietjes gegeten, ik vond ze toen erg lekker en het was zeker voor herhaling vatbaar. Ik wist toen niet zo goed hoe ik het moest maken en had de aardappel frietjes toen gekruid en ingesmeerd met olie.
Vanavond heb ik opnieuw zoete aardappelfrietjes gemaakt alleen nu anders.
Hierbij het vernieuwde recept, die ik persoonlijk veeeel lekkerder vind dan de oude versie.
Zo gebruik ik nu geen olie en kruiden, alleen een beetje zout.
Als je het lekker vindt kun je natuurlijk wel kruiden toevoegen.
Benodigdheden:
– Zoete aardappel
– Zout
– (eventueel kruiden)
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Schil de zoete aardappel en snijdt er frietjes van
– Doe ze in een kom en strooi er wat zout overheen (en eventueel andere kruiden)
– Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat, leg ze zo neer dat alle frietjes vrij liggen
– Zet de aardappelfrietjes in de oven voor z’n 25 minuten, keer ze op de helft van de oventijd even om, zodat de andere kant ook lekker gaar wordt.
Enjoy!