Ja ja healthy appeltaart, het kan echt! taart eten die ook nog eens gezond is, dat kan toch niet beter?!
Deze appeltaart op een bodem van speltmeel en havermout is lekker als tussendoortje maar zeker ook als ontbijt.
Benodigdheden:
– 130 gr. speltmeel
– 65 gr. havermout
– 3 el. agavesiroop
– 2 el kokosolie
– 1 ei
– 2 a 3 el. kaneelpoeder
– snufje zout
– 3 elstar appels ( of ander soort kan natuurlijk ook)
– 1 hand cranberry’s
– 1 hand rozijnen
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een bakvorm in met kokosolie
– Doe het speltmeel, havermout, ei, kokosolie, zout, 1 eetlepel kaneel en 2 eetlepels agavesiroop in een kom of keukenmachine en mix dit tot een deeg
– Verdeel het deeg over de taartvorm en zorg ervoor dat er een klein opstaand randje ontstaat
– Schil de appels en snijdt in stukjes, voeg 1 eetlepels agavesiroop, 2 eetlepels kaneel, de hand cranberries en de hand rozijnen toe en schep door elkaar
– Verdeel de appels, rozijnen en cranberries over de bodem en bak de taart voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.