Soms zijn er recepten die al erg lang bestaan maar je nog nooit gegeten hebt.. Dat had ik dus met spaghetti carbonara.
Ik dook de keuken in en deze lekkere spaghetti is ontstaan

Benodigdheden:
– Volkoren spaghetti
– 500gr gerookte spekreepjes
– 250gr champignons
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode paprika
– peper
– 4 eieren
– 1 el peterselie
– 55gr Parmezaanse kaas

Bereiding:
– Zet een pan water op het vuur en breng dit aan de kook
– Snijdt ondertussen de champignons, paprika en ui
– Verhit een pan zonder olie en bak de spekreepjes
– Wanneer het water kookt voeg je de spaghetti toe, kook deze zoals op de verpakking wordt aangegeven
– Voeg de geperste knoflook en peper aan de spekreepjes toe wanneer deze bijna gaar zijn, en roer dit goed door
– Wanneer de peper en knoflook goed gemengd zijn met de spekreepjes voeg je de gesneden ui toe, bak deze even mee
– Voeg ook de champignons en de paprika toe en bak kort mee
– Klop de eieren los in een kom en voeg de Parmezaanse kaas en peterselie toe en klop/meng dit goed door elkaar
– Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de spekreepjes, champignons, ui, knoflook, peper en paprika en meng alles door elkaar
– Zorg er nu voor dat de pan op middelhoog (tot hoog) vuur staat en voeg nu het ei mengsel toe, schep dit een aantal keren om en zet de pan dan op tafel.

Let op! niet te vaak omscheppen dan gaat het ei stollen en dat is niet de bedoeling.
Tip: serveer het met een beetje rucola

Eet smakelijk!

2015-03-26 19.03.16

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *