Kerriesaus doet het altijd goed bij mij! Beter nog, als ik kerriesaus op de kaart zie staan gaat het bij mij altijd kriebelen. Hetzelfde geld voor kerrie salade op een cracker of een plak brood! Yumm heerlijk.. Een paar weken terug heb ik deze kerrie kip met broccoli en zilvervliesrijst gemaakt, heerlijk!
Benodigdheden 2 personen:
– 1 kipfilet
– +/- 170gr zilvervliesrijst
– Halve broccoli
– +/- 150gr sperziebonen
– 300ml kokosmelk
– 4 theelepels kerrie poeder
– Peper/zout
– Handje rozijnen
– 1 rode peper
– 1 teen knoflook
Bereiding:
– breng een pan met water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst zoals aangeven op de verpakking
– Voeg de broccoli halverwege het koken van de rijst toe aan de rijst en laat het nog zn 4 a 5 minuten doorkoken
– Snijdt de peper ik reepjes en bak deze in een pan met een beetje olijfolie, pers ook het teentje knoflook uit.
– Snijdt de kipfilet in reepjes en voeg deze toe aan de peper en knoflook, bak deze mooi goud bruin.
– Voeg de kokosmelk, rozijnen kerriepoeder en een snuf peper en zout toe aan de kip en laat dit voor ongeveer 7 minuten pruttelen.
– Giet de rijst met daarin de broccoli af en voeg dit toe aan de kip kerrie. Meng alles goed door.
– Serveer op de borden.
Enjoy!


