Zalm rijst

Lekker en gezond eten?! Dat kan met deze rijst schotel met sperziebonen en zalm.

Zalm, ik vind het heerlijk! En het past bij veel gerechten. Zo kun je het eten bij aardappeltjes, maar ook past zalm bij een pasta. Deze keer maakte ik zalm met rijst, ook dit is een prima combinatie.

Benodigdheden 2 personen:

  • Zilvervliesrijst
  • 2 zalmmoot
  • +/- 250gr sperziebonen
  • 2 Winterpenen
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 4gr. Verse bieslook
  • 3tl basilicum
  • Peper/zout

Bereiding:

  • Punt de sperziebonen en breng ze in een pan met water aan de kook, kook ze ongeveer in 12minuten gaar.
  • Was de winterpenen, snijdt in blokjes en kook ze in ongeveer 10 minuten zacht.
  • Breng een pan met water aan de kook, voeg de rijst toe en kook de rijst gaar zoals op de verpakking wordt aangegeven.
  • Verwarm een beetje olie in een pan, strooi een beetje peper en zout over de zalm en bak de zalm gaar.
  • Snijdt de ui en tomaat fijn, bak de ui in een pan met een beetje olie
  • Doe de tomaten blokjes in een blender of pureer met de staafmixer.
  • Giet de sperziebonen en de wortels af en voeg deze toe aan de ui. Voeg ook de kruiden, de zalm in stukjes en de gepureerde tomaat toe en roer alles goed door elkaar.
  • Tot slot giet je de rijst af en roer je dit ook door de groente.

Eet smakelijk!

 

Zalm rijst

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *