Pepernoten cheesecake

Vele families vieren aankomend weekend al Sinterklaas! Bij z’n gezellig weekend mag een lekker stukje taart niet ontbreken. Ik maakte deze witte chocolade pepernoten cheesecake. Een heerlijke cheesecake op een bodem van pepernoten, afgetopt met pepernoten en melkchocolade.

Benodigdheden taartvorm 15cm:

  • 86gr pepernoten
  • 35gr boter
  • 30gr suiker
  • 6gr vanille suiker
  • 112gr witte chocola
  • 125ml slagroom
  • 100gr monchou
  • Half zakje klopfix
  • Optioneel: Chocolade druppels

Bereiding:

  • Bekleed een springvorm met bakpapier
  • Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine of met een deegroller. Laat de boter ondertussen smelten in een pannetje. Wanneer de boter gesmolten is voeg je de pepernoten toe, meng goed door elkaar. Stort het mengsel in de springvorm en druk goed aan. Zet de springvorm even in de koelkast. Dit wordt de bodem.
  • Meng de suiker, de monchou en de vanillesuiker voor 3 minuten met de mixer. Er ontstaat zo een roomkaas mengsel zonder klontjes. Zet het even in de koelkast.
  • Smelt de witte chocolade au bain marie, haal de kom met de roomkaas weer uit de koelkast en schep de gesmolten chocolade er door heen.
  • Mix de chocolade voor ongeveer 2 minuten door de roomkaas, zo wordt de chocolade goed door de roomkaas opgenomen. Zet de kom even in de koelkast.
  • Klop in een andere kom de slagroom stijf met de klopfix.
  • Haal de kom met de monchou chocola mengsel uit de koelkast en spatel de slagroom hier voorzichtig doorheen. Doe dit voorzichtig!!
  • Verdeel het Chocolade mengsel over de pepernoten bodem en maak de bovenkant mooi vlak met een lepel.
  • Zet de Cheesecake voor een nacht in de koelkast zodat die kan opstijven.

Eet smakelijk!

 

Pepernoten cheesecake

Pepernoten cheesecake

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *