Chocolademousse is denk ik voor de meeste een pure verwennerij. Maar helaas is dit niet zo gezond, ze zitten vol met geraffineerde suikers, slagroom en natuurlijk chocolade. Voor af en toe is dat helemaal niet erg, maar ik als chocolade fanaat wil toch wel wat vaker van chocolade genieten dan af en toe… Daarom heb ik een gezondere versie voor jullie.
Deze chocolademousse bestaat uit banaan, avocado, agave siroop en cacao. Avocado zorgt ervoor dat de chocolademousse heerlijk romig wordt, daarnaast bevat avocado goede voedingstoffen.
Benodigdheden:
– 1 Avocado
– 1 Banaan
– 2 a 2.5 el. pure cacao
– Scheutje agave siroop
Bereiding:
– Lepel de avocado uit z’n schil en snijdt de banaan in plakjes
– Doe de avocado, banaan, cacao en agave siroop in een kom en pureer het met de staafmixer of meng het met je keukenmachine tot een romige mousse.
Wauw zo simpel is het! Zelf vind ik hem het lekkerst als die lekker koel uit de koelkast komt!
Smullen maar!