Deze heerlijke ontbijt koek met speculaas kruiden is een gezond en verantwoord ontbijt & tegelijkertijd een lekker tussendoortje .

Doordat deze koek gemaakt is van boekweitmeel is die glutenvrij, maar daarnaast is ie ook suikervrij!

Een hap van deze koek doet me direct denken aan de herfst, dit komt Door de combinatie van de speculaaskruiden met de abrikozen en cranberry’s.

Snijdt de koek in plakken en vries ze in, zo kun je een hele poos genieten.

Benodigdheden:
– 300gr boekweitmeel
– 125gr medjool dadels
– 200ml warm water
– 3 eieren
– 50gr walnoten + walnoten ter decorering
– +/- 30gr zonnebloempitten
– 100ml amandelmelk
– 3tl speculaaskruiden
– 3tl bakpoeder
– 12 gedroogde abrikozen
– Handje cranberry’s

Bereiding:
– verwarm de oven voor op 160 graden.
– Ontpit de dadels en laat ze even weken in warm water.
– Doe de dadels samen met de 3 eieren en het warme water in de blender en laat dit even goed mixen, je zult zien dat de eieren opstijven.
– Meng in een andere kom de speculaaskruiden, boekweitmeel en bakpoeder door elkaar.
– Voeg het ei- dadel mengsel toe aan de kom met het meel en roer dit door. Voeg de amandelmelk toe en roer nu net zolang totdat alle meel is opgenomen en er een glad beslag ontstaat.
– Hak de walnoten in stukjes en snijdt de abrikozen. Voeg deze samen met de cranberry’s toe aan het beslag.
– Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en decoreer de ontbijtkoek met walnoten en zonnebloempitten.
– Zet de cakevorm in de voorverwarmde oven en bak de ontbijtkoek gaar in +/- 60 minuten. Prik na 60 minuten in de ontbijtkoek om te kijken of hij gaar is. (als er geen beslag aan de prikker blijft plakken is de ontbijtkoek gaar)

Eet smakelijk!

Tip: snijdt de ontbijtkoek in plakjes en verdeel dit in porties. Bewaar de ontbijtkoek in de vriezer.

Ontbijt koek

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *